29 / 04 / 2024

Pendik Ataman Karina'da 20 günde 100 konut satıldı!

Pendik Ataman Karina'da 20 günde 100 konut satıldı!

İnşaat sektöründe 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Ataman İnşaat'ın Pendik'ta yaptığı ilk konut projesinde 20 günde 100 konut satıldı



Projenin 17 bin metrekare arsa üzerinde inşa edildiğini ve toplam satılabilir alanın 34 bin metrekare olduğunu söyleyen Bülent Ataman, “Birinci etaptaki, stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+17den oluşan 250 konutu satışa çıkarmıştık. 26 Mart'ta başlayan kampanyamızda 16 Nisan itibariyle 100 konut satışa ulaştık. Sattığımız konutların toplam tutarı ise 15 milyon TL'nin üzerinde” diye konuştu.
 
Projede yer alan 24 stüdyo dairenin tamamının, 99 adet 1+1 dairenin yüzde 50'sinin ve 72 adet 2+1 dairenin yüzde 40'ının satıldığını hatırlatan Ataman, “Bölge itibariyle küçük dairelere daha fazla talep var. Projemizde 3+1 konutlar da var. Bunların ilerleyen dönemde satılacağını düşünüyoruz” dedi.
 
Projenin tamamlandığında tam bir cazibe merkezi olacağına inandıklarını kaydeden Ataman ikinci etaptaki ofis ve home ofislerin satış kampanyasını Eylül'de yapmayı düşündüklerini, talep böyle devam ederse kampanyayı öne çekeceklerini ifade etti.
 
Projeye yoğun talep olmasının iki nedeni olduğunu vurgulayan Bülent Ataman konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir projeye talep olması için bir alışveriş merkezi yeterken, bizim projemizin olduğu yerde 2 alışveriş merkezi ve bir hiper market bulunuyor. Hemen yanıbaşımızdaki Alemdar Kimya'nın eski fabrika binasını ise Garanti Bankası satın aldı. Buraya 3 bin kişinin çalışacağı bin bankacılık operasyon merkezi inşa edecek. Sahile yürüyüş mesafesinde. Potansiyeli her geçen yıl artan Sabiha Gökçek Havalanı'na ulaşımı kolay. Tüm bu etkenler cazibeyi artırdı. Bir de bizim ilk konut projemiz olduğu için, hem kendimizi tanıtmak adına hem de ‘kazandıran şirket' olarak bilinmek adına, kazancımızdan fedakarlık yaptık.  konutları uygun fiyatla satışa çıkardık. Ataman İnşaat'ın geçmişi 31 yıllık. İnşaatta yarım asıra yakın tecrübemiz var. Yıllarca taahhüt yaptık. Konut piyasasında kalıcı bir oyuncu olmak istiyoruz.”
 
Ataman projede ilk zammı gelecek hafta yapacaklarını sözlerine ekledi.
Tebernüş Kireçci

http://www.atamankarina.com.tr/

0216 397 03 00

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Pendik Karina'da 20 günde 100 konut satıldı
250 dairelik Pendik Ataman Karina'da kısa sürede 100 konutluk satışa ulaşılınca, eylül ayında başlayacak yeni kampanyanın daha erken bir tarihe alınması gündeme geldi. Projede özellikle küçük daireler yoğun bir ilgi gördü

İnşaat sektöründe 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Ataman İnşaat'ın Pendik'te yaptığı ilk konut projesinde 20 günde 100 konut satıldı.

Projenin 17 bin metrekare arsa üzerinde inşa edildiğini ve toplam satılabilir alanın 34 bin metrekare olduğunu belirten Ataman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Bülent Ataman, “Birinci etaptaki, stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1'den oluşan 250 konutu satışa çıkarmıştık. 26 Mart'ta başlayan kampanyamızda 16 Nisan itibariyle 100 konut satışına ulaştık. Sattığımız konutların toplam tutarı ise 15 milyon TL'nin üzerinde” diye konuştu.

‘Kampanyayı öne çekebiliriz'
Projenin tamamlandığında tam bir cazibe merkezi olacağına inandıklarını kaydeden Ataman, ikinci etaptaki ofis ve home ofislerin satış kampanyasını Eylül 2010'da yapmayı düşündüklerini, ancak, talebin böyle devam etmesi halinde kampanyayı öne çekmeyi düşündüklerini vurguladı.

Projeye yönelik yoğun talebi değerlendiren Bülent Ataman konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir projeye talep olması için alışveriş merkezi önemli bir etken. Bizim projemizin olduğu yerde iki alışveriş merkezi ve bir hipermarket bulunuyor. Yanıbaşımızdaki Alemdar Kimya'nın eski fabrika binasını ise Garanti Bankası satın aldı. Buraya 3 bin kişinin çalışacağı bir ‘bankacılık operasyon merkezi' inşa edilecek. Potansiyeli her geçen yıl artan Sabiha Gökçen Havalanı'na ulaşımı kolay. Tüm bu etkenler cazibeyi artırdı. Bir de bizim ilk konut projemiz olduğu için, hem kendimizi tanıtmak hem de ‘kazandıran şirket' olarak bilinmek adına kazancımızdan fedakârlık yaptık. Konutları uygun fiyattan satışa çıkardık. Ama, bu projeye ilk zammı gelecek hafta yapmayı planlıyoruz.”

KÜÇÜK DAİRELERE TALEP VAR
Projede yer alan 24 stüdyo dairenin tamamının, 99 adet 1+1 dairenin yüzde 50'sinin ve  72 adet 2+1 dairenin yüzde 40'ının satıldığını ifade eden Bülent Ataman, “Bölge itibariyle küçük dairelere daha fazla talep var. Projemizde 3+1 konutlar da var. Bunların ilerleyen dönemde satılacağını düşünüyoruz” dedi.

KONUT SAYISI 250
Pendik Ataman Karina, iki etaptan oluşuyor. İlk etapta dört blokta 250 konut yer alıyor. Nisan 2012'de sahiplerine teslim edilecek olan projenin ikinci etabında ise iki blok bulunuyor. Burada ticari üniteler ve home ofisler yer alıyor. Ataman Karina Pendik'in belirleyici özelliklerinden biri, daire çeşitliliğinin yüksek tutulması.
İki çeşit stüdyo dairelerden 3+1'lere kadar oldukça geniş bir portföy bulunuyor. Projede 46 ve 48 metrekarelik stüdyo daireler 75 bin TL'den, 60 metrekarelik 1+1 daireler 105 bin TL'den, 90 ve 106 metrekarelik 2+1 daireler 155 bin TL'den, alanları 141 metrekare olan 3+1 daireler ise 255 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Bu arada Pendik Ataman Karina, firmanın ilk konut projesi olduğu için fiyatları yüzde 25 daha ucuz tutuldu.

Sitede ev sahibi olabilmek için yüzde 25 peşinatla Denizbank'tan 120 aya kadar vadeli konut kredisi kullanılabiliyor. Peşinatlar 18 bin 750 TL'den başlıyor. Peşin ödemelerde yüzde 7 indirim imkanı sağlanıyor. 
Nisan 2012'de sahipleriyle buluşacak olan proje, sosyal donatılar açısından da bir hayli iddialı. Ataman Karina Pendik'te açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı, açık ve kapalı otopark, fitness center, yürüyüş ve spor alanları, tenis kortu ve 24 saat özel güvenlik sistemi yer alıyor.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön