29 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi molozları kapıdan alacak!

Pendik Belediyesi molozları kapıdan alacak!

Pendik Belediyesi molozları artık kapıdan konteynerler ile almaya başlıyor. Türkiye’de eşi benzeri olmayan uygulamadan vatandaşlar ilk etapta ücretsiz olarak faydalanacak. 60 adet konteyner ve 1 adet vinç, randevulu olarak hizmet verecek.




Evinde tadilat yapanların en büyük sorunlarından biri olan molozlar, Pendik’te örnek bir uygulama ile toplanmaya başlıyor. 5 yıl önce kapıdan moloz alımı başlatan Pendik Belediyesi, şimdi de vatandaşların molozlarının toplanması için özel konteyner uygulamasına başladı. Türkiye’de eşi benzeri olmayan yeni uygulama, ilk aşamada ücretsiz olacak. Molozların toplanabilmesi için 60 adet konteyner ve hidrolik sistem ile çalışan ve kolay açılıp kapanabilen 1 adet vinç hizmet verecek. Yeni uygulama ile daha önce yarım saatte yapılan işlem artık 5 dakika içerisinde gerçekleşebilecek. Ülke genelinde örneklerine bakıldığında ‘haneye özel ilk uygulama’ olması açısından da dikkat çeken çalışma kapsamında konteyner sayısının arttırılması da planlanıyor.


Moloz alımı 30 dakikadan 5 dakikaya düşecek


Randevu sistemiyle yürütülecek uygulamada vatandaşlar tadilat ya da inşaat atıklarını dökmeden önce belediye yetkililerinden kapısının önüne moloz toplama konteyneri talep edecek. Ekipler belirlenen günde konteyneri istenen adrese bırakacak ve molozlar direkt bu konteynere dökülecek. Bu konteynerler vinç ile alınacak. Alma işlemi ortalama 5 dakika sürecek. Böylelikle bu çalışma trafikte fazla keşmekeşliğe ve çevre kirliliğine de neden olmayacak. Bilindiği üzere daha önceki çalışmada insan odaklı yürütülen moloz alımlarında yükleme boşaltma işlemleri yaklaşık 20-30 dakika sürüyor ve bu da trafikte yığılmalara, çevre kirliliğine, aynı zamanda çalışanlarında sağlığında bozulmalara neden oluyordu.



Pendik Belediyesi


Geri Dön