04 / 05 / 2024

Pendik Marintürk’e Koç Holding talip oldu!

Pendik Marintürk’e Koç Holding talip oldu!

Yıldız Holding’in sahibi olduğu Türkiye’nin en büyük ikinci yat limanı olan Pendik Marintürk’e Koç Holding talip oldu. Şubat ayında netleşmesi beklenen pazarlıkta tarafların anlaşmaya sıcak baktığı belirtildi.



Yıldız Holding’in iştiraki Beta Marina Liman Yat ve Çekek İşletmecilik AŞ’nin sahibi olduğu Pendik Marintürk’e Koç Grubu talip oldu. 11 yüzer iskelesi, 752 bağlama kapasitesi, 131 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük ikinci marinası olan Marintürk için Koç Ailesi’nin Yıldız Holding ile masaya oturduğu ve anlaşmanın bitmek üzere olduğu belirtildi. Söylentilere göre şubat ayı sonunda imzalar atılacak. Konuyla ilgili Koç Grubu’ndan yapılan açıklamada “İş hayatının normal akışı içerisinde sektör oyuncuları arasında bu tarz görüşmeler zaman zaman yapılabilmektedir. Bu sektörün oyuncularından biri olarak biz de yatırım fırsatlarını yakından takip ediyoruz. Ancak aldığımız net bir karar yok” denildi. Murat Ülker son dönemde yaptığı açıklamalarda da marinacılık işinden çıkabileceklerinin sinyalini vermişti.


Kalamış’ı da Yıldız istiyor

Öte yandan 15 yıldır Koç Grubu şirketlerinden Setur’un işlettiği Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı ekim ayı sonunu doğru yeniden özelleştirme ihalesine çıkacak. Edinilen bilgiye göre marinalarla yaklaşık 15 yıldır işletmesini yapan Setur şirketinin yanı sıra Ülker ve Doğuş grupları da yakından ilgileniyor.


Kaan Zenginli / Star


Geri Dön