Ulaşım

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı 2025'te açılacak!

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı'nın 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

İstanbul’da ulaşımın kalbi olan metro hatlarındaki son durum pek çok vatandaşın da gündeminde yer alıyor. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı ile ilgili detayları paylaştı.

@alpkokin_pelin kullanıcı adını kullanan Doç.Dr. Pelin Alpkökin, https://twitter.com/alpkokin_pelin hesabından yaptığı paylaşımda Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nun ilk etabı Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak hattından güncel saha görüntülerini paylaştı ve projenin son durumu ile ilgili bilgi verdi.

Doç.Dr. Pelin Alpkökin ayrıca açıklamasında "Hattımızda bugün itibarıyla ilerlemeler yüzde 57 seviyesine ulaştı! Araç üretimlerine de başladığımız hattımızı 2025 yılının ilk yarısı yolculu işletmeye almayı hedefliyoruz." dedi.


İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin'in X paylaşımı şu şekilde:


Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nun ilk etabı Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak hattından güncel saha görüntüleri. 

2019’da neredeyse sıfırdan aldığımız bu hattımızda geçerliliğini yitiren tüm tasarımları sıfırdan tekrardan yaptık ve uluslararası kredi ve Eurobond ihracıyla projeye kaynak sağlayarak yeniden başlattık. Hattımızda bugün itibariyle ilerlemeler yüzde 57 seviyesine ulaştı! Araç üretimlerine de başladığımız hattımızı 2025 yılının ilk yarısı yolculu işletmeye almayı hedefliyoruz.

İstanbullulara konforlu, entegre ve sürdürülebilir bir ulaşım sağlamak için sahada gece gündüz demeden emek veren tüm ekibe ve bu projeye finans sağlayan tüm finans birimimize gönülden teşekkür ediyorum.



 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde...

 

"Kaynarca'dan Tuzla tarafına 1 tane metro yokken aynı nere 2 metro birden neden gidiyor?"

"Hızrayın bir an önce başlaması lazım"

"Megabüs projesi ne zaman başlayacak?"

 

Buğra Gökçe sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Meclis'te çiftçiler için flaş öneri: Kira kontratını esas alan tarımsal üretim kayıt sistemi uygulansın!

Emlakta Nostalji: Erenköy'de deniz manzaralı arazi 3 bin 500 liraya satılmış!