28 / 04 / 2024

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı; "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" açıklama hemen gündeme düştü.  Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Buğra Gökce, Erkan’ın sözleriyle ilgili bir paylaşımda bulundu. 

İZMİR'E TAŞINSA EV BULABİLİR MİYDİ?

Gazeteduvar.com'da yer alan habere göre; Gökce, "Peki Sn. Gaye Erkan İstanbul yerine İzmir’e taşınsa uygun fiyatlı kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu ve şu açıklamayı yaptı:

2019 yılı Kasım ayıyla bu yılın Kasım ayı arasında İzmir’de bir kiralık evin ortalama metrekare fiyatı 14,2 liradan 142,1 liraya çıkıp 10 kat artış gösterdi. Aynı dönemde ortalama ev kirası 1420 liradan 14 bin 200 liraya ulaştı. Yani asgari ücret bir evin kirasına yetmiyor.

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir de bulabilir miydi?

Sadece son 1 ayda ortalama kira bedeli yüzde 4 arttı. Ocak ayından sonra ekonomik koşullar nedeniyle konut fiyatları daha da artacak.

Ücretli çalışan Gaye Erkan’ın maaşı konut fiyatlarına uygun şekilde gelişmedi. İzmirliler için de aynısı geçerli. Hem yabancılara satış, hem deprem, hem iç göç İzmir’de konut piyasasını etkiledi. Bugün ne yazık ki ücretliler, emekliler, gençler başlarını sokacak güvenli konut bulmakta zorlanıyor.

Çözüm?

Yıllardır yapılmayanı yapmak. Lüks değil sosyal konut üretmek, rant için değil halk için çalışmak." dedi.

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir de bulabilir miydi?

1 İNSANIN 410 EV DEĞİL, 10 İNSANIN BİR EVİ OLMALI 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan,  Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayaral, kredi faizlerinden kiraya, enflasyondan döviz rezervlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Erkan, kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısının da bu konunun üzerinde durduklarını açıkladı.

Erkan '' Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası başkanı neden annesinin evinde yaşıyor? Özgür Demirtaş, anlamadım dedi! Vatandaş cevap verdi!

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Geri Dön