30 / 04 / 2024

Pendik’e 50 dönümlük spor köyü geliyor!

Pendik’e 50 dönümlük spor köyü geliyor!

Pendik Belediyesi Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, içerisinde atletizmin çeşitli branşlarının yapılabileceği pistler, okçuluk alanı, tenis kortları ve futbol sahasının yer alacağı bir Spor Köyü hayata geçirecek.



 

İlçeye onlarca antrenman sahası, birçok spor kompleksi ve spor merkezi inşa eden Pendik Belediyesi, yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, olimpiyat düzeyinde sporcu yetiştirmek için spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden belediye, Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, bir spor köyü inşa edecek. Proje çalışmaları devam eden spor köyünün içerisinde standart ölçülerde 1 futbol sahası, 8 kulvarlı 400 metre uzunluğunda bir atletizm pisti, 100 metre uzunluğunda 1 koşu pisti, 2’si kapalı 6 tenis kortu, 1 okçuluk alanı ve yürüyüş yolları bulunacak. 

Piknik alanları da yer alacak

Sporseverlerin uğrak yeri olması beklenen spor köyünde vatandaşların keyifle vakit geçirip dinlenebilecekleri alanlar da bulunacak. Tüm ilçe halkının gözdesi olacak Spor Köyüne piknik alanı ve çocuk oyun alanı da inşa edilecek. Vatandaşların araçlarını kolaylıkla park edebileceği bir de açık otopark yer alacak. Yeşil alan düzenlemesiyle ayrı bir cazibe kazanacak olan projenin altyapı ve tesviye çalışmaları devam ediyor. Spor köyünün inşaatına önümüzdeki yıl başlanması hedefleniyor.

“Spor tesisi hamlelerimizi sürdürüyoruz”

İlçede çok sayıda genç nüfusa sahip olduklarını, bunun da şampiyon sporcu çıkarmak için iyi bir potansiyel oluşturduğunun her zaman farkında olduklarını belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Şampiyon sporcu yetiştirmek için iyi bir altyapıya, tesisleşmeye ihtiyacımız var. Bunun bilinciyle hareket ederek spor tesisi hamlelerimizi sürdürüyoruz. Bunlardan birini de Çamlık Mahallesi’ne inşa edeceğiz. Daha birçok mahalleye projemiz var. İleriki süreçte onları da başlatacağız.” diye konuştu. 

Pendik Spor Köyü'nün içerisinde neler var?

1 Adet Standart Ölçülerde Futbol Sahası
1 Adet 8 Kulvarlı 400 Metre Atletizm Pisti
1 Adet 100 Metre Koşu Pisti
4 Adet Açık Tenis Kortu
2 Adet Kapalı Tenis Kortu
1 Adet Okçuluk Alanı
Disk, Gülle ve Çekiç Atma Alanı
Uzun ve Yüksek Atlama
Çocuk Oyun Alanı
Yürüyüş Yolları
Piknik Alanları
Açık Otopark
İdari Bina


 


Geri Dön