05 / 05 / 2024

Pendik'e yeni parklar geliyor!

Pendik'e yeni parklar geliyor!

Park sayısı her geçen gün artan Pendik’te Velibaba, Yenişehir, Ahmet Yesevi ve Kaynarca Mahallelerine yeni parklar inşa ediliyor. Güllübağlar’da bir, Kavakpınar’da iki park da bitme aşamasına geldi.



Pendik Belediyesi Etüt Proje Ekipleri, şehre birbiri ardına park kazandırmaya devam ediyor. 7’den 77’ye herkesin yararlandığı parklarda çeşitli oyun gruplarından dinlenme alanlarına, koşu parkurlarından fitness aletlerine kadar birçok fonksiyon bulunuyor. Çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren ekipler, Velibaba, Yenişehir, Ahmet Yesevi ve Kaynarca mahallerinde yeni parkların yapımına başladı.


Velibaba Feyza Sokak Parkı: Feyza Sokak’ta 800 metrekare alana sahip olan parkta oyun grubu, fitness ve dinlenme alanları yer alıyor. Yapımı süren parkın kısa sürede tamamlanması öngörülüyor.


Yenişehir Orkide Sokak Parkı: Kentin yeni yüzü olan Yenişehir Mahallesi’nde Orkide Sokak’ta yapımı süren parkta basketbol sahası, dinlenme alanı ve oyun grubu bulunuyor. Park, toplam 140 metrekare alana sahip.


Ahmet Yesevi Muhatap Sokak Parkı: Belediye yatırımlarından yüksek ölçüde yararlanan Ahmet Yesevi yeni park kazanıyor. Muhatap Sokak’ta yapımı süren ve 120 metrekare alana sahip parkta oyun grubu ve dinlenme alanları yer alacak.


Kaynarca Badem Sokak Parkı: Daha önce mahalleye kazandırılan Botaş Parkı Halı Saha’nın yanına yapılan parkta dinlenme alanları, oyun grupları ve fitness aletleri bulunacak. Mahallenin önemli mekânlarından biri haline gelecek park, 1.400 metrekare alana sahip.


3 park tamamlanıyor!


4 yeni parkın yapımına başlayan Etüt Proje Ekipleri, devam ettirdiği diğer parkların da yapımında son aşamaya geldi.  Güllübağlar ve Kavakpınar Mahallelerinde bitme aşamasında olana üç park yakında hizmete açılacak.  


Güllübağlar Kepenek Sokak Parkı: Kepenek Sokak’ta yapımı tamamlanan halı saha ile birlikte park mahalleliye hizmet vermeye başladı. Toplam alanı 1.861 metrekare olan yerde 30*15 metre ölçülerinde halı saha ile birlikte çocuklar için oyun grupları, kadın ve erkekler için iki ayrı fitness alanı ve pergola oturma grupları yer alıyor. 


Kavakpınar Farazi Sokak Parkı: Farazi Sokak’ta toplam alanı 1.390 metrekare olan parkta son rötuşlar yapılıyor. Parkta halı sahanın yanı sıra çocuklar için oyun grubu, spor tutkunları için fitness alanı ve koşu parkuru yer alıyor. Aynı zamanda parkta dinlenme alanları da bulunacak.


Kavakpınar Küme Sokak Parkı: Kentin en büyük mahallesine art arda park yapımları sürüyor. Toplam 900 metrekare alana sahip parkta oyun grubu, fitness ve dinlenme alanları yer alıyor. park ufak rötuşların ardından tam anlamıyla hizmet vermeye başlayacak.


Pendik Belediyesi


Geri Dön