Kira

Pendik'te o binaya İETT otobüsü çarpmıştı: Kira ve eşya yardımı yapılacak!

İstanbul Valisi Gül, dün Pendik'te İETT otobüsünün çarptığı ve tahliye edilen 4 katlı binada yaşayanlara kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı. Kazada kolonları zarar gören 4 katlı bina tahliye edilmişti. İşte ayrıntılar...

Dün Pendik'te şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği İETT otobüsü kazaya neden oldu. B.D. idaresindeki 34 TP 5922 plakalı İETT otobüsü, Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi'nde seyir halindeyken önce Salih Ç. yönetimindeki 3 teker elektrikli kasalı yük taşıma motosikletine, ardından da 4 katlı binanın girişindeki berber dükkanına çarptı. 
Söz konusu kazada 6 kişi yaralanırken; kazada kolonunda hasar oluşan bina tedbiren boşaltıldı ve apartmanın elektrik, su ve doğal gazı kesildi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kaza sonrası direksiyon hakimiyetini kaybeden İETT şoförünün 4 binaya çarparak durabildiği belirtildi. 

Olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan incelemede 4 katlı binanın girişindeki kolonun hasar gördüğü tespit edildi ve kazada Ahsen A. isimli çocuk, Muzaffer O., Kerim Ç., Berrak Ç., Mevsim E. ile motosiklet sürücüsü Salih Ç.'nin yaralandığı belirlendi. Ekiplerin incelemesinin ardından binanın yıkılma riskine karşı İETT otobüsü bulunduğu yerden çekilmedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, bina sakinlerini ilgilendiren bir açıklamada bulundu. 

İstanbul Valisi Davut Gül, çalışmaların devam ettiği kaza yerine sabahın erken saatlerinde gitti. Yetkililerden bilgi alarak kaza yerinde incelemeler yapan Vali Gül, zarar gören bina sakinlerinin sorunlarını da dinledi. 

Gül, bina sakinlerine kira ve eşya yardımı yapılacağını sözünü verdi.

Tüm bunların yanı sıra İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığı'nın İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili projesinin detayları da geçtiğimiz aylarda açıklandı. 

Bu kapsamda, Dar gelirliler ve emekliler, en yüksek destek oranından yararlanacak. Hane içi toplam geliri 2 asgari ücretin altında olanlara yüzde 60, bu kişiler emekliyse yüzde 65, hane içi toplam geliri 3 asgari ücretin altında olanlara yüzde 40, aynı durumdaki emeklilere yüzde 45 oranında destek verilecek. Ayrıca, emeklilere 9.000 TL, diğer hak sahiplerine 7.000 TL kira yardımı verilecek.

İstanbul'da kiralık konut piyasası karaborsaya düştü! Kiracılar ev bulamıyor! Hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL'den başlıyor, 70 bin TL'ye kadar çıkıyor!

Esenyurt'ta imar sorunları çözülüyor: 7 mahallenin imar planları Eylül'de Meclis'te!