04 / 05 / 2024

Pendik'ten sonra Kartal'a da "Statü" geliyor!

Pendik'ten sonra Kartal'a da

Statüpark Satış ve Pazarlama Müdürü Güven Usak, Kartal'da yeni bir ofis projesine start vermeye hazırlandıklarını açıkladı. Usak, metroya 600 metre uzaklıkta konumlanan projeye 2013 ikinci çeyrekte başlayacaklarını söyledi...



Konut İnşaat, Evra Group ve Mostar Yapı ortaklığında Pendik'te hayata geçirilen Statüpark projesinin Satış ve Pazarlama Müdürü Güven Usak'la proje üzerine detaylı bir söyleşi yaptık. Pendik'te Statüpark konseptinde ve büyüklüğünde ikinci bir proje olmadığına dikkat çeken Usak, projenin hem yatırım hem de oturum için oldukça cazip olduğunu söyledi. Statüpark'ın yerli olduğu kadar yabancılar tarafından da ilgi gördüğünü belirten Usak, şu ana kadar yüzde 30 oranında satış yaptıklarını belirtti. Fiyatların 173 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında değişiklik gösterdiğini söyleyen Usak, yüzde 35 civarında prim vaat ettiklerini açıkladı. 2013'ün ikinci yarısında Kartal'da yeni bir ofis projesine start vermeye hazırlandıklarını söyleyen Usak, yatırımlarına Anadolu Yakası'nda devam edeceklerini vurguladı. 

İşte tüm detayları ile o röportaj...


Statüpark projenizin öne çıkan özellikleri neler?

Statüpark projemiz 2 blokta toplam 218 daireden oluşuyor. Pendik'in tam ortasında diyebileceğimiz bir lokasyona sahip. Yaklaşık 1 dakikada tren istasyonuna inebiliyorsunuz, hemen yanında minibüs durakları var, yine marina ve deniz otobüslerine de yürüyerek gidebiliyorsunuz. Pendik'in çok güzel ve büyük bir çarşısı var, Eminönü çarşısını andırıyor oraya da yürüme mesafesinde yer alıyoruz.  


Gelirken dikkatimi çekti; yakın çevrede Statüpark büyüklüğünde ve konseptinde başka bir proje yok. Bu sizin için avantaj mı dezavantaj mı?

Bazen avantaj oluyor bazen de devavantaj. İnsan bazen karşılaştırarak birşeylerin farkına daha iyi varıyor. Bu anlamda sizin de dediğiniz gibi Statüpark'ı kıyaslayabileceğiniz bir proje yok. Avantajı da şu, bu lokasyonda bu kalitede başka ikinci bir proje yok. En büyük avantajı bu...


Projenin en güçlü özelliği nedir diye sorsam size....?

En  büyük özelliği projenin kalitesi ve kaliteyle birlikte lokasyon avantajı. Yine Statüpark'ın en üst katında seyir terasımız var. Bu kısmı kafetarya olarak düzenliyoruz ve sadece bloktakilere özel olacak. Dolayısı ile biz deniz gören ya da görmeyen daire olayını ortadan kaldırıyoruz. Konut sakinleri bu bölümde çaylarını, kahvelerini Marmara Denizi'nin eşsiz manzarası eşliğinde içebilecekler.


Projede kaçıncı kattan itibaren deniz manzarası görünüyor?

A blokta 8.kata geldik biz. Oraya çıktığımızda denizi, manzarayı bütünüyle görebiliyoruz. 


Statüpark'ın daire seçenekleri neler?

1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerimiz bulunuyor. 51.49 metrekareden başlıyor 214 metrekareye kadar yükseliyor. 


Projedeki fiyat aralığı nedir?

Fiyatlar dairenin büyüklüğüne, konumu ve katına göre değişiyor. Ortalama 173 bin TL'den başlıyor 1 milyon 200 bin TL'ye kadar yükseliyor. 


Proje satışa çıktığından bu yana fiyatlarda ne kadarlık bir artış oldu? Teslime kadar bu rakamlar kaç olur?

Fiyatları önümüzdeki hafta değiştireceğiz. Yaklaşık yüzde 5 ile 10 arasında bir artış yapacağız. Teslim tarihimiz Nisan 2014. Teslim tarihine kadarda epey bir prim yapacağını öngörüyoruz çünkü proje merkezde, iyi bir lokasyonu ve kalitesi var. 


Ortalama ne kadar prim vaat ediyorsunuz?

Ortalama yüzde 30-35 prim yapacağını öngörüyoruz.


Röportajın videosu için tıklayınız 


Şu ana kadar 218 daireden ne kadarını sattınız?

Yaklaşık yüzde 30'unu sattık. Şu ana kadar projenin çok reklamını yapmadık. Sağlam bir ortaklık olduğu için biz daireden gelen satışa odaklı bir yol izlemedik. Projemiz normal seyrinde ilerliyor. Sadece yurtiçinden değil yurtdışından da talep görüyoruz. Amerika, Almanya, Kanada ve Hollanda'ya da satış yaptık. 


Yabancıya toplam kaç tane daire satışınız oldu?

10-15 dairemizi yabancıya sattık. 


Statüpark'ın sosyal olanakları arasında neler var?

Hamam, sauna, buhar odası, fitness center, kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, çocuk parkı, kafetarya ve en üst katta yaz-kış kullanılabilecek seyir terasımız var. Daire içlerinde ise ocak, fırın, klima ve davlumbazı veriyoruz. 1+1 ve 2+1 dairelere numaralı bir şekilde birer araçlık 3+1 ve 4+1 dairelere ise 2'şer araçlık otopark yeri veriyoruz. 


Peki bu sosyal imkanların aidatlara yansıması nasıl olacak?

1+1 dairelerde 175 TL ile 200 TL arasında, 2+1'lerde 230 TL ile 250 TL arasında, 3+1'lerde ise 280 TL ile 305 TL arasında aidat öngörüyoruz. Yani çok yüksek aidatlar olmayacak. Konut sakinleri aidat dahilinde tüm imkanlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.


Pendik ten sonra Kartal a da "Statü" geliyor!


Şu an birçok yeni konut üretiliyor. Bundan dolayı konut fiyatlarında olduğu kadar ödeme şeklinde de rekabet söz konusu. Siz Statüpark projesinde müşterilerinize ne tür ödeme kolaylıkları sunuyorsunuz? 

Peşin alımlarda yüzde 12 indirim yapıyoruz. Kredi çekip ödeseler de aynı indirimi ödeyeceğiz. Bunun dışında anlaşmalı olduğumuz bankalar var. 60 aya kadar 0,64, 120 aya kadar ise 0,74 faiz oranları ile taksit avantajı sunuyoruz. Projenin bitmesine 1 yıl var ama kat irtifak tapularımız da hazır. Biz aldığı dairenin parasını ödeyene tapusunu verebiliyoruz. Bu da müşteri için artı bir güvence oluyor. 


Projenin arazisi size mi ait?

Hayır kat karşılığı aldık araziyi. 


Projenin toplam yatırım maliyeti ne kadar?

Projemiz 8 bin 529 metrekare inşaat alanı üzerine kurulu yaklaşık 30 bin metrekare civarında kapalı alanı var. Bunun da 40 milyon TL gibi bir yatırım bedeli var. 


Statüpark "yeşil bina" trendine uyumlu olarak mı inşa ediliyor?

Binalarımızın tam tepesinde güneş enerji panelleri var. Bu güneş enerji panalleri bina içi ve dışı aydınlatmaya destek sağlayacak. Aynı zamanda su toplama kanallarımız var. Bu atık sular bahçe sulamada kullanılacak. Yine biz çevreci duvar paneli kullanıyoruz.


Son günlerde konut satışlarının brüt değil net üzerinden yapılmasına yönelik düzenleme tartışılıyor. Siz destekliyor musunuz bu yasayı?

Biz brütü belirtiyoruz dairenin netini de veriyoruz zaten. Herkes dairenin net alanı nedir biliyor. Netini vermek her zaman için iyi çünkü insanlar ne kadar bir yaşam alanı satın aldığını bilmesi lazım. 


Statüpark daha çok yatırım mı yoksa oturum amaçlı mı talep görüyor?

Bizim projemiz konsepti itibariyle hem oturmak amaçlı daire alanlara hem de yatırım amaçlı daire alanlara uygun bir proje. Çünkü projenin lokasyonu çok güçlü, tam merkezi bir noktada konumlanıyor. Oturmak için ise belli bir kalitesi ve konsepti var. Bu nedenle yatırım için de alan kazanır oturum içinde...


Bölgede başka yatırım planlarınız var mı?

Evet var. Kartal'da 8 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edeceğimiz bir home-ofis projemiz var. Şu anda onun üzerinde çalışıyoruz. 


Proje fikir aşamasında mı yoksa somut bir adım atıldı mı?

Anlaşma sağlandı şu an proje üzerinde çalışmalar yapılıyor. Kartal'da iyi bir lokasyonda, metroya yaklaşık 600 metre uzaklıkta yer alıyor. Güzel bir proje olacak bu da. Statüpark'tan sonra o projeye odaklanacağız. Sonrasında anlaşması yapılan butik projeler de var. 


Butik projeleriniz hangi lokasyonda yer alacak?

Kartal, Pendik...Pendik burnunda bir arsamız var yakın zamanda bu da hayata geçirilecek. 


Bu projelere ne zaman start vermeyi planlıyorsunuz?

Kartal home-ofis projemizi 2013'ün ikinci yarısından sonra hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 


Pendik projeniz konut mu yoksa ofis mi olacak?

Şu an ortaklarımızdan Evra Group'un ortak olduğu Mostar Yapı'nın da projesini çizdiği Otoworld projemiz var. Bu projemizde Anadolu Yakası'nın tek AVM'si. Yüksek maliyetli güzel bir proje. 

Projelerinizin tamamı Anadolu Yakası'nda. Avrupa Yakası'nda proje geliştirmeyi düşünüyor musunuz?

Şu an için böyle bir planımız yok ama uzun vadede olabilir tabi neden olmasın. Avrupa Yakası da çok verimli bir bölgemiz neticede. 


Peki neden Anadolu Yakası?

Anadolu Yakası bizim firma sahiplerinin hakim olduğu bir yer. Gerek Mostar Yapı olsun, Gerek Konut İnşaat ve Evra Group olsun her 3 firmada Pendik'in tanınan şirketlerinden. Bundan dolayı bildikleri lokasyonlarda yatırımlarına devam ediyorlar. 


Havadanemlakvideo.com'u takip ediyor musunuz?

Evet takip ediyorum. Gerçekten güzel bir site ve faydası olduğunu düşünüyorum. Bazen bitmemiş bir projeyi hayal edemiyorsunuz...Proje nerede, açısı nedir gibi...Bu anlamda havadanemlakvideo.com'da da güzel bir sunum yapılıyor. Ev almayı düşünen insanlara karar aşamasında güzel bir fikir verdiğini düşünüyorum. 


Sektöre katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şöyle, mesela Statüpark projesi sahile çok yakın bir proje. Bunu havadan çektiğiniz zaman bizim sahile olan yakınlığımız daha da ortaya çıkıyor. Çünkü proje tam bitmediği için şu an itibariyle bu anlaşılmıyor. Havadan çektiğinizde projemizin silüeti ortaya çıkıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön