02 / 05 / 2024

Pera GYO sermaye artırımına gitti!

Pera GYO sermaye artırımına gitti!

Pera GYO, İMKB'ye şirketin çıkarılmış sermayesinin 96 milyon TL'den 125 milyon TL'ye çıkarıldığını söyledi



Pera GYO, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği aıçıklamada şirketin çıkarılmış sermayesinin 96 milyon TL'den 125 milyon TL'ye çıkardığını belirtti. Yapılan açıklamada şöyle dendi:

Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin kayıtlı sistemi içerisinde 96.000.000,-TL'ndan 125.000.000,-TL'na artırılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na ("Kurul") yaptığımız izin başvurusu çerçevesinde, Kurul tarafından Şirketimize iletilen 02.08.2010 tarihli ve B.02.1.SPK.0.15-728 sayılı yazı ile Şirketimizin taraf olduğu davalarla ilgili özel durum açıklaması yapılması istenmektedir.

Şirketimizin taraf olduğu davalarla ilgili açıklamalarımız aşağıda kamuoyuna sunulur:

1- Vergi Davaları:

Şirketimizin bir "menkul kıymetler yatırım ortaklığı" olarak faaliyette bulunduğu Ocak 2003-Eylül 2006 döneminde gerçekleştirdiği hisse senedi ve repo işlemlerinin Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ("BSMV")'ne tabi olduğu savıyla bu dönemdeki her bir ay için muhtelif miktarlarda olmak üzere toplam 2.773.585,-TL tutarındaki vergi ve ceza tarhiyatlarına ilişkin Vergi/Ceza İhbarnameleri 4 Ağustos 2008 tarihinde Şirketimiz tarafından tebellüğ edilmiştir. Her bir yıl için ayrı ayrı olmak üzere, söz konusu Vergi/Ceza İhbarnamelerinin iptali amacıyla 03.09.2008 tarihinde İstanbul 4. Vergi Mahkemesi nezdinde 2008/3040-3043 E. sayılı dosyalar ile açılan iptal davaları Şirketimiz lehine sonuçlanmıştır. Davalı Vergi Dairesi kararları temyiz etmiş olup, dosyalar halen Danıştay incelemesindedir.

2 - Denizli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 2009/108 E. Sayılı Dava Dosyası:

Denizli'de halen inşaatı devam eden Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin ("Sümerpark AVM") de üzerinde yer aldığı mülkiyeti Şirketimize ait olan arsaların komşu parsel maliki tarafından, arsasına hafriyat molozu döküldüğü iddiasıyla açılan 36.000,-TL tazminat talepli davada, mahkeme keşfe karar vermiş olup, Eylül ayı içinde keşif yapılacaktır.
Sümerpark AVM inşaatı bir müteahhit firmaya "Anahtar Teslimi" usulü ile ihale edilmiş olduğundan, Şirketimizin herhangi bir sorumluluğunun doğması beklenmemekle birlikte, anılan müteahhit firma ile imzalanan sözleşme ile ek teminat alınmıştır.
3 - Denizli İdare Mahkemesi'nin 2007/824 E. sayılı Dava Dosyası:

Denizli'de halen inşaatı devam eden Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin de üzerinde yer aldığı mülkiyeti Şirketimize ait olan arsalar ile ilgili olarak Denizli Belediye Meclisi'nin 09.01.2007 tarih ve 54 no'lu plan değişikliğine dair kararının iptali talebi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Denizli Şubesi tarafından Denizli Belediye Başkanlığı'na karşı açılan ve davanın ilerleyen safhalarında Şirketimizin de müdahil olarak katıldığı davada, Denizli İdare Mahkemesi tarafından davanın reddine karar verilmiştir. Karar davacı tarafından temyiz edilmiş ancak Danıştay tarafından onama kararı verilmiştir.

4 - Van 1. İdare Mahkemesi 2008/946 E. sayılı Dava Dosyası:

Üç eski Van Belediye Encümeni üyesi tarafından, Van Belediye Meclisinin 09.01.2008 tarih ve 013 sayılı kararı ile Van Belediye Başkanlığı mülkiyetindeki arsanın satışı amacıyla açılan ihale sonucu % 25 oranındaki hissesi Şirketimiz tarafından iktisap edilen Van ili Şerefiye Mahallesi, Kınalık Sokak Mevkii, 8 pafta, 1475 ada, 16 parselde kayıtlı taşınmazın imar planı tadil kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Van Belediye Başkanlığı'na karşı açılan davada yürütmenin durdurulması talebi reddedilmiştir.

Şirketimizin talebi ilgili Mahkeme tarafından kabul edilerek davaya müdahil olunmuştur.

Davaya ilişkin bilirkişi raporları ile ilgili beyanda bulunulmuş ve sunulan beyanlar çerçevesinde yeni bilirkişi incelemesi talep edilmiştir.

5 - Van 1. İdare Mahkemesi 2008/945 E. sayılı Dava Dosyası:
Şirketimizin de üyesi bulunduğu ortak girişim grubu tarafından kazanılan Van Belediye Başkanlığı'na ait Van ili Şerefiye Mahallesi, Kınalık Sokak Mevkii, 8 pafta, 1475 ada, 16 parselde kayıtlı taşınmazın satışına ilişkin ihalenin iptali talebiyle üç eski Van Belediye Encümeni üyesi tarafından açılan davada, Şirketimiz tarafından davaya müdahale talebinde bulunulmuştur.
Söz konusu müdahale talebi Mahkeme tarafından değerlendirme aşamasında olup, bu konuda herhangi bir karar tarafımıza tebliğ edilmemiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Kurulun Seri: VIII No:54 sayılı Tebliği'nde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konu ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

PERA GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.


Geri Dön