22 / 07 / 2024

Pera GYO Sümerpark AVM'nin en önemli kiracısı Tesco Kipa!

Pera GYO Sümerpark AVM'nin en önemli kiracısı Tesco Kipa!

Denizli'deki 47 bin 709 metrekarelik inşaat alanı üzerinde kurulan Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin inşasının kasım ayında  bitirilmesi hedefleniyor




PERA GYO, Denizli ve Van'da devam eden AVM ve otel projeleriyle yatırımlarına devam ediyor. Şirket tarafından Denizli'deki 47 bin 709 metrekarelik inşaat alanı üzerinde kurulan Sümerpark Alışveriş Merkezi'nin en önemli kiracısı Tesco Kipa... Söz konusu inşaatın bu yılın kasım ayında bitirilmesi hedefleniyor.
Sümerpark Alışveriş Merkezi bünyesinde 11 bin 664 metrekarelik Tesco Kipa hipermarketinin yanı sıra 6 bin 955 metrekarelik bir yapı marketi, bin 935 metrekarelik bir elektronik market, 17 restoran, kafe, 80 adet tekstil, aksesuar ve hizmet mağazası bulunacak. Sümerpark AVM'nin toplam 34 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alanının yüzde 70'i şimdiden kiralandı.
Sümerpark arazisinde ayrıca 5 yıl içerisinde 700 adet konut inşa edilmesi planlanıyor. Aynı arazideki otel bölümü içinse birçok ulusal ve uluslararası otel zinciriyle görüşmelerin yakında sonuçlanacağı belirtiliyor. Sümerpark projesi ayrıca, konser ve gösteri organizasyonları ile çocuklar için oyun alanlarını da barındıracak. AVM'nin açılışıyla birlikte yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. AVM'nin inşaatı için bugüne kadar yapılan yatırımlar 32 milyon doları buldu. Bu yıl içerisinde yaklaşık 20 milyon dolarlık daha yatırım yapılması planlanıyor.
Bu arada Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, sermayesini artırmak amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. Şirket, sermayesini 96 milyon TL'den 125 milyon TL'ye artıracak. Mevcut ortakların artırılan kısma ilişkin rüçhan haklarının tamamen kısıtlanmasına, artırılan sermayeyi temsil eden ve beheri 1 kuruş olan 2 milyar 900 bin adet hissenin (toplam nominal değeri 29 milyon TL) ise hakim hissedar Global Yatırım Holding'e tahsisli olarak satılmasına karar verildi.
Para


Geri Dön