21 / 05 / 2024

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.



 Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

GİDERLER ORTAK OLACAK 

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile ortak kullanım alanlarında bulunan elektrik, su, doğalgaz, yenileme niteliğinde olmayan bakım, onarım, güvenlik ve temizlik giderleri gibi alışveriş merkezlerinde yenileme imkanı olan  giderler ile alışveriş merkezinde çalışan bordrolu yönetim personelinin göreviyle ilgili giderler ortak gider olacak.
Perakende ticaretinde alışveriş merkezindeki perakende işletmelerden yalnızca bu giderler için katılım payı tahsil edilebilecek. Reklam, pazarlama ve danışmanlık gibi ortak gider niteliğini haiz olmayan giderler ile belgelendirilmeyen giderler için herhangi bir bedel tahsil edilemeyecek.
Perakende ve Tüketici Ürünleri Sektörü'nün almış olduğu karar neticesinde ortak kullanım alanlarından elde edilen kiralama, reklam, pazarlama, kültürel ve sanatsal faaliyet ve diğer ortak kullanım alanı gelirleri ile katılım payı avanslarından elde edilen her türlü gelir ortak gelir olacak.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Geri Dön