30 / 04 / 2024

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunu'nda değişiklik yoluna gidiliyor. Ortak kullanım alanlarındaki yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynaklarının giderleri ortak olacak. İşte haberin detayları.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Odalar ve Borsalar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 640 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu'nda yeni gelişmeler var.

Perakende ticaretinde yeni gelişmeler!

Akşam'ın haberine göre, Malların teker teker veya birkaç parça durumunda azar azar satılması anlamına gelen perakende ticaretinde yeni yapılan kanun teklifi ile değişikliğe gidildi.Üretim tarihinden itibaren 30 gün içinde bozulabilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik ödemeleri hususunda ödeme süresi; alacaklının küçük, borçlunun orta veya büyük ölçekli ya da alacaklının orta, borçlunun büyük ölçekli işletme olması durumunda 30, diğer durumlarda 45 günü geçemeyecek.

İSPAT YÜKÜ BORÇLUYA  AİT

Bu durumda 1 ay içinde bozulma ihtimali olan  tarım ve gıda ürünleri dışında yer alan tarım ve gıda ürünlerine ilişkin ödemelerin süresi, alacaklının küçük, borçlunun orta veya büyük ölçekli ya da alacaklının orta, borçlunun büyük ölçekli işletme olması durumunda 60 gün ile sınırlanacak. Ödemenin süresi içinde yapıldığına ilişkin ispat yükü borçluya ait olacak. Düzenleme, 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Peki bu yeni düzenleme ile hangi alanlardaki kullanımların ücreti ortak olacak?İşte bu sorunun cevabı.


Geri Dön