27 / 04 / 2024

Perpa Gökdelenleri için ilk adım atıldı

Perpa Gökdelenleri için ilk adım atıldı

Büyükşehir Belediyesi, Perpa Gökdelenleri'nin yapılacağı arazinin kendisine ait yüzde 40'lık bölümü için satış onay aldı.



Büyükşehir Belediyesi, Perpa Towers gökdelenlerinin yapımı için harekete geçti. Gökdelenlerin yapılacağı Okmeydanı'ndaki arazinin yüzde 40'ına sahip olan Büyükşehir Belediyesi, kendi hissesinin satışı için Belediye Meclisi'nden yetki aldı. İBB, üzerlerinde İGDAŞ hizmet binalarının bulunduğu arazileri İGDAŞ'a 21 trilyona satmasının ardından şimdi de, Okmeydanı Perpa'nın önünde bulunan ve açık otopark alanı olarak kullanılan arazisini satıyor. Darülaceze'nin yanındaki 22 bin 850 metrekarelik arazinin yüzde 40'ı İBB'ye, yüzde 60'ı Perpa Ticaret Merkezi'ne ait.
10 bin araç kapasiteli
İBB'nin projesine göre, Perpa'nın önündeki 23 dönümlük arsaya 200 milyon dolarlık yatırımla 41'er katlı dört gökdelen inşa edilecek. Gökdelenlerin altına 58 bin metrekarelik alışveriş merkezi ve 10 bin araçlık otopark yapılacak.
Gökdelenlerden ikisi rezidans, biri otel, diğeri de ofis olacak. Binaların altına da alışveriş merkezi yapılacak. Otopark ihtiyacını karşılamak için yer altında toplam 250 bin metrekarelik alanda 15 katlı, 10 bin araş kapasiteli otopark inşa edilecek.
Planlanan yatırım 200 milyon dolara mal olacak. 36 ay sürecek yapım aşamasından sora projenin değerinin 1.2 milyar dolara ulaşması tahmin ediliyor.
Habertürk

Geri Dön