17 / 05 / 2024

Perpa: İstanbul'un labirent benzeri ticaret merkezi, çözmesi zor bir şehir!

Perpa: İstanbul'un labirent benzeri ticaret merkezi, çözmesi zor bir şehir!

Son dönemde büyük bir ilgiyle karşılanan "kaotik" mimarisiyle tanınan Perpa, dünyanın en büyük monoblok yapılarından biri olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.



Perpa, İstanbul'un ticaretin kalbi olan Karaköy'deki Perşembe Pazarı'nı taşımak amacıyla inşa edilen dönemin en büyük mimari projesidir. Yüzlerce yıllık bir geçmişi olan Perşembe Pazarı'nın yerine geçen Perpa, sadece ticaret hacmiyle değil, karmaşık ve labirent benzeri mimarisiyle de dikkat çekiyor.

Perpa, güvenlik sistemlerinden hırdavata, robotik teknolojiden otomotiv sektörüne kadar geniş bir yelpazede alıcı ve satıcıları bir araya getiren bir merkezdir. Karmaşık yapısıyla ilk kez ziyaret edenlerin dahi giriş ve çıkışlarını öğrenmelerinin zaman alabildiği bir yapıdır.

 Perpa: İstanbul un labirent benzeri ticaret merkezi, çözmesi zor bir şehir!

Perpa'da her üç katında bir otopark, depo ve dükkanlar bulunuyor. Bu şekilde, işletmelerin depolama ve park etme gibi ihtiyaçlarına pratik çözümler sunuluyor. Perpa, farklı sektörlerden gelen işletmelerin faaliyet gösterdiği dinamik bir ticaret merkezi olarak ön plana çıkıyor.

İşte ayrıntılar...


Geri Dön