01 / 05 / 2024

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor?

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Marmaris depremiyle ilgili olarak depremin çok derinde meydana geldiğini, Marmaris'i etkilemeyeceğini ama risk oluşturduğunu söyledi. Prof. Dr. Süleyman Pampal ise yeni bir bölge için yeni bir deprem uyarısı yaptı.



Muğla Marmaris'i 5,2 ile sallayan deprem, uzamanlar tarafından değerlendirildi. Milliyet'te yer alan habere göre, Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgenin geçmişini de hatırlattı, çok fazla depremin yaşandığını söyledi. Deprem yerin 61 kilometre derinliğinde meydana gelmişti. Pampal bu sebeple yıkıcılığının düşük olacağını belirtti.

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy da depremin derinliğine değinerek, bu derinlikte bir depremin Marmaris'i etkilemeyeceğini dile getirdi. Fakat yeri dolayısıyla riskli olduğunu söyledi.

Peş peşe meydana gelen depremler ne anlama geliyor?

Önce Elazığ, sonra Manisa şimdi de Marmaris. Peki, bu peş peşe meydana gelen depremler ne anlam taşıyor? Süleyman Pampal, Doğu Anadolu'da Erzincan-Karlıova arasına dikkat çekerek "Bazen böyle belli bir zaman aralığında oldukça fazla deprem olabilir. Zaman zaman bu sıklık azalabilir ama Genel anlamda Türkiye'nin aktivitesi böyle. Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu fayı kırılmadı. O kırılırsa daha büyük bir yıkıcı deprem bekliyoruz. Ama Kargapazarı-Elmalı fayları kırıldı. Bu Kuzey Anadolu fayının üzerindeydi" diye konuştu.

 

Naci Görür'den korkutan uyarı! 7.3'lük deprem geliyor, şakası yok!


Geri Dön