02 / 07 / 2024

Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Hemen hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...

Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Hemen hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...

Memur, emekli ve asgari ücret zammının ardından bazı sosyal destek ödemelerine zam yapıldı. İşte 2023 Sosyal destek ödemeleri ayrıntıları ve yeni zamlı rakamlar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni maaşların açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu Bakan Yanık, açıklamasında "Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" diye konuştu.

Bakan Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri içinde yer alan ödemelerle ilgili açıklamasında, "Yaşlı ve Engelli Aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerini artışlı şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" diye konuştu.

Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla beraber yaşlı aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseldiğini açıklayan Bakan Yanık, "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.226 liradan 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1.840 liradan 2.392 liraya yükseldi" şeklinde konuştu.

Sosyal Ekonomik Destek (SED), Evde Bakım ve Engelli aylığı gibi pek çok destek maaşı resmen yükseldi. Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Anında hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...


Geri Dön