29 / 04 / 2024

Petrol fiyatları kritik karar öncesi yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Petrol fiyatları kritik karar öncesi yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi petrol fiyatları yükselişe geçti. Peki bugün brent petrol ne kadar? Petrolün varili kaç dolar oldu? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı.



BRENT PETROL NEDEN YÜKSELİYOR?

Brent petrol son günlerde yükselmeye başladı. Petrol fiyatlarındaki yükselişleri merak edenler araştırmaya başladı. Petrolün yükselişe geçmesindeki en büyük etken, güçlü doların diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getiriyor. Bu durum alımların artmasını destekliyor ve fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Arz tarafında ise Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun günlük 2 milyon varillik üretim kesintisine gitmesi fiyatların yükselmesini destekliyor.

 Petrol fiyatları kritik karar öncesi yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı 

Öte yandan, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de koronavirüs salgını kapsamında devam eden "sıfır vaka" uygulaması, talep endişelerine yol açtığı için fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskıya neden oluyor.

Dünya genelinde resesyon endişeleri de küresel petrol talebi görünümünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu durum fiyatların yükselişine engel oluyor.

Brent petrolde teknik olarak 94,16 ile 94,66 dolar aralığının direnç, 93,66 ile 93,16 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Brent petrolde son durum! Beklenen zam kapıda! İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Benzine büyük zam! Araç sahiplerine kara haber!

Brent petrol bugün ne kadar? Bugün brent petrolün varili kaç dolar? 28 Ekim 2022 brent petrol fiyatı

Akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor! İşte 1 Kasım akaryakıt fiyat listesi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön