27 / 04 / 2024

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

Petrol, yatırımcıların ABD bankacılık sektöründe yaşanan türbülansla beraber talep görünümünü değerlendirmesiyle 90 günün en düşük kapanış seviyesinden yükselmesi sonrası Aralık 2021’den bugüne ilk defa 70 doların altına geriledi.



Petrol, 90 günün en düşük kapanış seviyesini görmesi sonrası yatırımcıların Çin'de toparlanan ekonomik faaliyet ve talep görünümünü değerlendirmesiyle beraber değer kazanan petrol Uluslararası Enerji Ajansı'nın (UAE) Rusya'nın daha fazla petrol pompalayarak piyasayı arz fazlasına götürdüğü açıklaması sonrası 70 doların altına düştü.

Edinilen bilgilere göre, nisan vadeli petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol piyasasının görünümü ile ilgili yayımladığı raporda Rusya'nın piyasaya daha fazla petrol pompaladığı ve arz fazlasın neden olduğunu belirtmesiyle beraber yüzde 2,2 oranında değer kaybederek Aralık 2021'den bugüne ilk defa 70 doların altına düşerek 69,76 dolar seviyesini gördü. Petrol fiyatı daha sonrasında toparlanarak 70,15 dolar seviyesine çıktı.

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

"FED KARARINDA NETLİK SAĞLANANA KADAR..."

ABD ham petrol vadelileri son iki seansta yüzde 7 oranında değer kaybettikten sonra varil başına 72 dolara çıkmıştı. Çin’de ekonomik faaliyet daha fazla güçlenme işaretleri gösterse bile toparlanma dengesizliğini sürdürüyor.

İşte konuya ilişkin merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön