Ekonomi

Petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar oldu? 20 Haziran 2022 petrol fiyatları...

Petrol fiyatları cuma günü düşüşe geçti. Fed'in parasal sıkılaşma adımlarının resesyona neden olacağı beklentilerinin etkisi ile yeni güne yatay seviyede başladı. Peki brent petrol bugün ne kadar?  Cuma günü 110 dolara kadar gerilene brent petrol bugün yatay işlem görüyor

Petrolün varil fiyatı bugün güne yatay seviyelerde başladı. Cuma günü 110 dolara kadar gerilene brent petrol bugün yatay işlem görüyor. 

 

Brent petrol cuma günü yüzde 7'ye varan düşüş yaşadı. Nisan ayından bu zamana kadar en sert gerilemeyi gösteren ABD ham petrol fiyatı 109 doların üzerinde işlem gördü. 

110 dolar seviyesine kadar gerileyen petrolün varil fiyatı yeni işlem gününe 111-112 dolardan işlem görüyor. 

BRENT PETROL NEDEN DÜŞTÜ?

Fed faiz kararının çarşamba günü açıkladı. 75 baz puanlık faiz artışı kararının ardından İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası'nın da faiz artırımları piyasalarda resesyon ednişlerine neden oldu. Bu gelişmeler petrol talebini düşüreceğine yönelik endişeler güçlendi ve brent petrol fiyatları aşağı yönlü baskılandı.

PETROL FİYATLARINI YÜKSELTEN GELİŞME NE?

Geçtiğimiz hafta ise petrolün varil fiyatı 121,94 dolara kadar yükseldi. Bu yükselişte küresel endişelerin azalacağı ve piyasalarda ekonomik büyümenin yavaşlayacağına yönelik beklentiler petrol fiyatlarını yükseltti. 

LİBYA PETROL ÜRETİMİ SON DAKİKA

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Petrol ve Gaz Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki protestolar nedeniyle petrol sahaları ve limanların kapalı kalmasının üretimi etkilediği, günlük toplam 100 bin ila 200 bin varil ham petrol üretildiği belirtildi.

 

Libya'nın normal şartlarda günlük ham petrol üretim miktarı 1,2 milyon varil olarak biliniyor. ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya petrol ihracatına yönelik yaptırımlarının küresel arz endişelerini artırdığını ancak ABD'nin stratejik petrol rezervlerini açmasının ve OPEC+ grubunun üretimi artırma kararının bu endişenin etkisini azalttığını belirtiyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki stratejik ham petrol stoklarının 4-10 Haziran haftasında 7 milyon 700 bin varil azalarak 511 milyon 600 bin varile düştüğünü açıkladı. OPEC+ grubu ise 2 Haziran'daki toplantısında üretim artışlarına hız vererek Temmuz ve Ağustos aylarında üretimi günde 648 bin varil artıracaklarını açıklamıştı.

Akaryakıtta indirim umudu! Bu hamle fiyatları aşağı çeker

Petrol fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor! Gözler akaryakıt fiyatına çevrildi!

Benzin, motorin ve LPG'de Brent petrol etkisi! İndirim gelecek mi? Opet, PO, Total, Shell 20 Haziran 2022 fiyat listesi