29 / 04 / 2024

Petrolde iflas alarmı akaryakıtta tabelayı değiştirdi! Mazota indirim! İşte 15 Mart 2023 benzin ve motorin fiyatları

Petrolde iflas alarmı akaryakıtta tabelayı değiştirdi! Mazota indirim! İşte 15 Mart 2023 benzin ve motorin fiyatları

Son dakika haberine göre mazot ve benzin fiyatı başta olmak üzere akaryakıt pazarına indirim getiren haber Amerika'dan geldi. Ülkede peş peşe iflas açıklayan dev bankalar petrol fiyatlarını alarma geçirdi. Yaşanan sert kayıpların ardından motorin fiyatları düştü.  İşte detaylar...



Son dakika haberine göre; Hafta sonu bankacılık sisteminde yaşanan problemler ABD’de dengeleri değiştirdi. İlk olarak Silicon Valley Bank'a peşinden de Signature Bank'a kayyum atandı. Arda arda gelen iflaslar küresel piyasalarda sert hareketlerin yaşanmasına sebep oldu. İflasın bir krize dönüşmesi riski ve resesyon ihtimalinin yükselmesi nedeniyle petrol fiyatları bir önceki gün yüzde 5 geriledi. Brent petrolde dün ise 76 dolar seviyelerine kadar düşüş devam etti. Ham petrol fiyatları da 70 dolar sınırına kadar indi. Motorine indirim haberlerinin ardından İstanbul,  Ankara  ve İzmir akaryakıt pompa fiyatları da değişti. Peki güncel benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

MOTORİNDE İNDİRİM 

Yurt içi akaryakıt fiyatları, küresel petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişime göre hareket ederken yaşanan son gelişmelerin akabinde Dolar kuru 18,97 seviyesinde yatay seyrine devam ederken petroldeki düşüşe bağlı motorinde 71 kuruş indirim gerçekleşti. Bu indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 20.50 TL'ye geriledi. 

BENZİNE İNDİRİM BEKLENMİYOR!

Mazota yapılan indirimin ardından gözler benzin fiyatlarına çevrildi. Ama İstanbul’da litre fiyatı 20,50 TL olan benzinin fiyatında  herhangi bir değişiklik olmadı. Yakın zamanda da benzine bir indirim gelmesi beklenmiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön