27 / 04 / 2024

Petrolden bir şok haber daha! Gerçekleşirse benzin ve mazot fiyatları uçacak!

Petrolden bir şok haber daha! Gerçekleşirse benzin ve mazot fiyatları uçacak!

Son günlerde yükselişe geçen petrol fiyatlarıyla ilgili tüketicinin moralini bozacak bir haber daha geldi. Uluslararası Enerji Ajansı tarafından bugün yayımlanan rapora göre; küresel petrol talebi bu yıl rekora koşacak!



Petrolde yükseliş bugün de devam ederken, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bugün yayımladığı raporda, küresel petrol talebinin bu yıl günlük 101 milyon 720 bin varil ile rekor seviyeye ulaşacağını öngördüğünü duyurdu.

Petrolden bir şok haber daha! Gerçekleşirse benzin ve mazot fiyatları uçacak!

IEA tarafından bugün yayımlanan aylık petrol piyasası raporunda, 2023 senesi için küresel petrol talebine yönelik tahminini bir önceki tahminine göre günlük 80 bin varil artırarak yukarı yönlü revize etti.

Yeni rapora göre, dünyada petrol talebinin bu yıl geçen yıla kıyasla günlük bazda 1 milyon 870 bin varil artışla günlük 101 milyon 720 bin varile ulaşması beklenirken, söz konusu miktarın tüm zamanların en yüksek seviyesi olduğu açıklandı.

Petrole olan talebin OECD bölgesinde geçen yıla göre 470 bin varil artarak 46 milyon 420 bin, OECD dışı ülkelerde ise 1 milyon 400 bin artışla 55 milyon 300 bin varil olacağı hesaplandı.

Petrole olan bu küresel talep patlamasının nedeni olarak da yaklaşık yarısının Covid-19 kısıtlamalarının kaldırıldığı Çin'den geleceği öngörüldü.

Raporda, jet yakıtının ise günlük olarak yaklaşık 840 bin varil artışla en büyük büyüme kaynağı olmaya devam edeceği tahmininde bulunuldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön