Genel

Pietra Kaikosun ürettiği doğal taşlar 50 ülkeye ihraç ediliyor!

Bergamalı Pietra Kaikos’un ürettiği doğal taşlar TBMM’nin bahçelerinden sonra Amerika’daki IBM binasını da süslüyor. Pietra Kaikos ürünleri 50 ülkeye ihraç ediliyor

1997 yılından bu yana doğal taş sektöründe faaliyet gösteren Pietra Kaikos ürünleri,  Japonya’dan Ekvador’a, Güney Afrika’dan Litvanya’ya, Amerika Birleşik Devletleri’nden Avustralya’ya kadar 50 ülkeye ihraç ediliyor.

Pietra Kaikos Bölge Direktörü Aslı Arslan: “ Allahın taşını satıyoruz!”

Doğala dönüşün yaşandığı günümüzde, taşı doğadan yaşam alanlarımıza taşıyan firma, oluşumunu binlerce yıllık bir süreçte tamamlayan doğal taşa, çağdaş boyutlar ve estetik biçimlerle yepyeni bir kimlik kazandırıyor. Pietra Kaikos Bölge Direktörü Aslı Arslan, “Önyargılı yaklaşımlarla mücadele ettiğimiz uzun bir süreç geçirdik; Allahın taşını satıyorsunuz diyen bir zihniyetle mücadele etmek kolay olmadı. Gerçekten de doğada var olan bir ürünü işleyip satıyoruz. Ama bu sanıldığı kadar kolay olmuyor. Taşlar, Türkiye’nin farklı bölgelerinden çıkarılıyor. Dağdan kesilen koca bir blok taşın yaşam mekanlarına döşeninceye kadar aldığı yol, taşın binlerce yıllık oluşumu kadar uzun değilse bile ciddi bir zaman, çaba ve uzmanlık gerektiriyor. Düşünsenize, doğanın yarattığı bir şeye teknik yollarla müdahale ediyor, kesiyor, işliyor ve şekillendiriyoruz.” diyor.

Oprah Winfrey’in televizyon programında sanat eseri olarak bahsedildi

Serveti dört milyar sterlinin üzerinde olduğu belirtilen Virgin Atlantic Airways adlı havayolu şirketi ile Virgin Records adlı müzik şirketinin sahibi Sir Ricahard Branson malikanesinde Pietra Kaikos’un ürettiği el yapımı küveti kullanıyor. Oprah Winfrey’in televizyon programında gösterdiği Sir Richard Brason’a ait bu el yapımı küvet için teknik ekibin 20 gün boyunca yoğun bir el emeğinin yanı sıra bir dizi işlem gerçekleştirdiğini belirten Arslan, “nitekim programda da küvet değil adeta bir sanat eseri ifadesi kullanıldı” şeklinde konuşuyor.

Fiyatı astronomik değil, metrekaresi 78 liradan başlıyor

Pietra Kaikos ürünleri, dünyada ve ülkemizde pek çok prestijli mekanda tercih ediliyor. Yurt dışındaki kullanıma paralel olarak ülkemizde de sadece kamu ve özel sektöre ait binalarda, beş yıldızlı otellerde ve müzelerde değil evlerde de yaygınlaşıyor. Üst gelir grubunun tercih ettiği bir ürün olmaktan çıkarak konutların iç ve dış cephelerinde kullanımı artan bir ürüne dönüşüyor. Uğultulu ve gürültülü mekanlarda akustiği düzenleyerek, uygulandığı yüzeylerin nefes almasını sağlayan doğal taş, özellikle yeni evli gençlerden rağbet görüyor. Pietra Kaikos İstanbul Satış Müdürü Özgü Gürleyen “Plazma arkası duvarını doğal taşla döşemek isteyen genç nesil yeni evliler, maliyetin astronomik değil  plazma ekranlı televizyon kadar olduğunu gördüklerinde arkadaşlarını ve ailelerini de teşvik ediyorlar.” diyor. Pietra Kaikos markalı doğal taşların metrekare fiyatları 78 TL’den başlıyor; cinsine ve modeline göre 600 TL’ye kadar uzanıyor.

İstanbul genelinde 20 bayii bulunan Pietra Kaikos, yurt genelinde 70 noktada satışa sunuluyor. Halen ülkedeki en büyük doğal taş üreticisi konumundaki firmada gerektiğinde
kişiye özel çözümlerle özgün tasarımlar yaratılabiliyor.

Prestijli mekanlarda kullanılıyor
Mekanlara prestij katıyor
TBMM park ve bahçelerinden başka Adam&Eve Oteli havuz çevre düzenlemeleri, Etiler Dünya Göz Hastanesi’nin terası, İzmir Mövenpick Otel’in resepsiyon ve bar uygulaması, İzmir Swiss Otel’in çevre düzenlemesi, İzmir Agora Alışveriş Merkezi’nin süs şelalesi, İstanbul Swiss Otel’in SPA merkezi, İstanbul Ramada Otel’in restoranı ile Sinpaş projeleri Pietra Kaikos ürünlerininin kullanıldığı mekanlar olarak sıralanıyor.

Şirket yetkilileri, Mehmet Ali Yılmaz, Cem Bakioğlu, Nevin Ciner’in evleri ile Rana & Erol Tabanca çiftinin Çeşme’deki yazlıkları ve İstanbul İstinye’deki villalarının Pietra Kaikos taşlarıyla giydirildiğini belirtiyor.

Sihirli taşlar insan sağlığını yakından etkiliyor

Alternatif tıp, yiyeceklerden dekorasyona kadar pek çok alana girmiş durumda. Uzmanlar doğal taşların insanların fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtiyorlar. Doğal taşların şifa enerjileri hakkında bilgiler, Mısır tabletlerinden elde edilen verilere göre, yaklaşık olarak 200 bin yıl öncesine kadar uzanıyor.

Taşlar, dünya üzerinde insanoğlundan daha uzun bir geçmişe sahip

Doğal taşlar milyonlarca yıl süren bir zaman diliminde meydana geliyor. Oluşumları süresince birçok doğal enerji vibrasyonunu üzerine alıyor. Taşların üzerinde birikmiş olan bu enerjiler, taşları kendi enerji alanına alan insanlarda oldukça önemli pozitif etkiler oluşturuyor. Deneyip faydalarını görenlerin tavsiyesi ile doğal taşlara olan ilgi günden güne artıyor.

Doğal taşların yolu Feng Shui ile kesişiyor

Feng Shui yüzde yüz hayatınızı değiştirecek diye bir şey yoktur. Zaten uygulandıktan sonra etkisinin görülmesi zaman alır. Feng Shui uzmanları zenginliğin kişiden kişiye farklı olduğunu söylerler. Bu da öncelikle insanın doğuştan gelen şansının derecesine bağlıdır. Bir de sizin kendi yarattığınız şansınız vardır. İşte, Feng Shui size bu şansı kullanma yolunu gösteriyor. Bundan dolayı Feng Shui, hayatınızda pozitif enerji yaratmanız için kullandığınız bir teknik olarak tanımlanır. Hayatınızı bir anda değiştiren sihirli bir değnek değildir. Doğru uygulandığında önemli ve olumlu sonuçları hayatınıza bir şekilde yansıyacaktır.

Feng Shui, yaşadığımız iç ve dış mekanlarda hayatımızı etkileyecek olumlu etkenlerin artrılmasını, olumsuz etkenlerin de önlenmesini gösteren yöntemlerdir. Kısacası Feng Shui, doğanın güçlerini ve enerjisini yönlendirme sanatıdır. Feng Shui yöntemlerini yaşadığımız mekanda ve işyerimizde uygulayarak, şansımızın artmasını, pozitif enerjinin yayılmasını sağlamış oluruz.

Bu ürünlerin kendi renkleri mi

Evet tüm taşlar doğanın verdiği kendi renklerindedir.

Bunlar birbirine mi yapışık

Arka kısmında bulunan file üzerine yapıştırılmıştır.

Çok kir tutmaz mı

Hayır, diğer kaplama ürünleriyle aynı oranda kirlenir.

Kirlenince ne yapmalıyız

Düz yüzleri seramik temizleme yönteminin aynısı ile (deterjanla) temizleyebilirsiniz. Patlatma yüzeyler elektrik süpürgesi veya toz fırçası yardımıyla temizlenebilir.


Ülkemizin güçlü bir ekonomi ve teknolojiye sahip olmadığı halde, inşaat sektöründe Amerika ve Çin’den sonra gelmesi, sektörün batılı oyuncular nezdinde başarısını gösteriyor. İnşaatlarda kullanılan malzemeler alışkanlıkları değiştirerek, umulmadık şekilde hayatımıza yerleşiyor. Dünyada geniş bir kullanım alanına sahip olan doğal taşlar, inşaat sektöründeki hareketlilikten payını alarak günümüz yapılarında tercih ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde IBM binası, Azerbaycan’da Bakü Nazırlar Parkı, Macaristan’da Budapeşte Müzesi ve tüm dünya ülkelerindeki Tiffany Co mücevher mağazalarında kullanılan doğal taşlar bir Türk şirketi tarafından üretiliyor.

Dağdaki taş evimize taç oldu

Adını, bulunduğu coğrafyanın, Bergama’nın MÖ 3000’lere uzanan uygarlık tarihinden ve Bakırçay Nehri’nin antik adından esinlenerek alan Pietra Kaikos Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Öztüre Holding’in yarattığı bir marka. Bergamalı Pietra Kaikos, doğal taş kaplama ürünleri ve peyzaj mimarisine yönelik dekoratif taşların yanı sıra, doğal taştan el yapımı yekpare küvet, lavabo ve taş aksesuarların üretimini yapıyor.

Pietra Kaikos tasarımları ile lüks olmaktan çıkıp yaşam alanlarımıza taşınan doğal taş
modası geçmeyen, sağlamlığını koruyan, doğal dokusunun barındırdığı estetik değerleri ile mekanlara prestij ve fark katıyor.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Altın duvar taşı Körfez'de yok sattı

Bergama merkezli duvar taşı üreticisi Pietra Kaikos'un yeni koleksiyonundaki altın varaklı ürünler Körfez ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri'nde talep gördü. Taşların metrekaresi 450 TL'den başlıyor

İzmir Bergama merkezli Öztüre Holding bünyesindeki doğal taş markası Pietra Kaikos, iç dekorasyonda kullanılan doğal taş koleksiyonuna eklediği altın varaklı yeni modelleri özellikle Körfez ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri4nde büyük ilgi gördü. Altın varaklı doğal taşların metrekare fiyatının 450- 480 TL arasında olduğunu söyleyen Pietra Kaikos İstanbul Bölge Müdürü Aslı Arslan, altın kaplamalı bordürlerin ise tanesinin 55 ile 75 TL arasında değiştiğini kaydetti. Arslan, ürünün bazı lüks otel projeleri ile lüks markaların ofislerinde de tercih edildiğini kaydetti. Türk zenginlerin de evlerinde altın kaplama taşları tercih ettiğini söyleyen Arslan iç mimarlar vasıtasıyla kendilerine ulaştıklarını ancak çoğunun isim vermekten kaçındığını da sözlerine ekledi.

TIFFANY'NİN OFİSİNDE DE VAR
Ünlü lüks markası Tiffany Co'nun mücevher mağazalarında da Bergama'dan çıkarılan doğal taşların kullanıldığını söyleyen Arslan "Amerika Birleşik Devletleri'nde IBM binası, Azerbaycan'da Bakü Nazırlar Parkı, Macaristan'da Budapeşte Müzesinde de ürünlerimiz kullanılıyor. 1997'den beri Japonya'dan Ekvador'a, Güney Afrika'dan Litvanya'ya, ABD'den Avustralya'ya kadar 50 ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.

Virgin'in sahibine Bergama küveti sattı
Duvar taşı dışında Bergama'dan tek parça yekpare halinde çıkarılan küvetlerin de satıldığını söyleyen Arslan, Virgin Group'un sahibi Sir Richard Branson ile düryanın en zengin ailelerinden Rothshild'lere de küvet sattıklarını söyledi. Arslan, fiyatı 18 bin 500 TL olan küvetlerin 600 kilo ağırlığı ve 400 kilo su kapasitesi ile toplam 1 ton olması nedeniyle müstakil evlerde tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Madonna da sipariş verdi
Arslan, Amerika'daki distribütörleri sayesinde Madonna'nın da Bergama küvetini gördüğünü ve sipariş ettiği bilgisini aldıklarını iletti. Ürün aynı zamanda İngiltere'deki ünlü Stoba SPA merkezinde de kullanılıyor. Küvet, sipariş üzerine özel ustalarla Berfama'daki taş ocaklarından 20 günlük bir süreçte kayanınözenle oyulması ile tek parça halinde çıkarılıyor.
Sabah