22 / 11 / 2024
fuzul

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi 9 Mart'ta açılıyor!

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi 9 Mart'ta açılıyor!

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 4 bin 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'ni 9 Mart 2014 tarihinde saat 14.00’de açıyor...





Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 4 bin 800 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'ni 9 Mart 2014 tarihinde saat 14.00’de açıyor. CHP Çankaya Belediye Başkanı adayı Alper Taşdelen’in de katılacağı açılışta, semah ekibi gösterisi de yer alacak.


Başkan Tanık, özgün tasarımı, malzeme seçimi, mimari ve peyzaj düzenleme kriterleri ile Alevi Bektaşi felsefesine göre özel olarak inşa edilen merkezin birarada yaşama kültürünün önemli sembollerinden biri olacağını belirtti. Yapımı aralıksız süren cemevini Çankayalıların hizmetine sunmaktan onur duyduğunu ifade eden Tanık, “Cemevini hızla bitme noktasına getiren emekçi dostlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Alevi yurttaşlar ihtiyaç duydukları tüm etkinlikleri burada rahatlıkla gerçekleştirebilecek” dedi.


Bütün inançlara saygılı olduklarını vurgulayan Başkan Tanık, tüm ibadethanelerin temizliklerini, bakım ve onarım işlerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı içinde ve Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası altında iki ayrı mescidi hizmete açtık. Ramazan aylarında vatandaşlarımızı incitmemek için gerekli özeni göstererek evlere servis iftar yemeği uygulaması gerçekleştirdik. Aşure etkinliklerine aktif biçimde destek olduk” diye konuştu.


Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında bulunan merkez, üç kattan oluşuyor. Giriş katta, cenaze, kurban kesim, taziye ve toplantı için alanların yanı sıra otopark, kazan dairesi, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, yemekhane, yönetim ve depolama alanları, mutfaklar, gasilhane-morg, soyunma odaları, sergi ve konferans salonu bölümleri de yer alıyor. Birinci katta Kırklar Meydanı, fuaye alanı, atölyeler, bebek bakım odası, dede odası, sistem odası ve yine soyunma odaları yer alıyor. 7 katlı özgün çatının altında ‘Kırklar Meydanı’nın yanı sıra inanç müzesi ve kütüphane bulunuyor. Dış kaplama taşı Hacıbektaş’tan getirilen Nevşehir taşı ile bezenen merkeze 7 merpen sonundaki Cennet Kapısı’ndan girilirken, merkezdeki basamak sayılarından, seçilen bitkilere, dış cephedeki kufi Ali süslemelerinden çevre düzenlemesine kadar her unsur özenle tasarlanmış olmasıyla dikkat çekiyor.



Sabah



Geri Dön