29 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul'da yüzde 1 KDV avantajı!

Piyalepaşa İstanbul'da yüzde 1 KDV avantajı!

GAYRİMENKUL ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, İstanbul Beyoğlu Piyalepaşa'da özel sektörün bugüne kadar yapacağı en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek..



GAYRİMENKUL ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Polat Holding, İstanbul Beyoğlu Piyalepaşa'da özel sektörün bugüne kadar yapacağı en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirecek. Konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan "Piyalepaşa İstanbul" adlı projeyi dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim'de görücüye çıkaran Polat Holding, satışlara nisan ayında başlayacak. 800 milyon dolarlık yatırım değerine sahip Piyalepaşa İstanbul 82 dönümlük arazi üzerinde edilecek. 


YÜZDE 1 KDV AVANTAJI 

Projede 55 metrekareden 207 metrekareye, stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 950 konut yer alıyor. Konutların metrekare satış fiyatları 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında değişiyor. 50 bin metrekarelik ofis alanın yer alacağı projede metrekare kiralama fiyatı 20 - 25 dolar arasında olacak. İçinde otelin de yer alacağı Piyalepaşa İstanbul'da bulunan 550 metre uzunluğundaki alışveriş sokağında ise ulusal ve uluslararası 120 mağaza yer alacak. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında olduğu için projede yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor. 


YATAY KONSEPTTE TASARLANDI 

Proje hakkında bilgi veren Polat Holding Yönetim Kurulu Başkam Adnan Polat, bölgede sadece mekansal değil, ekonomik, sosyal ve kültürel bir dönüşüme de öncülük edeceklerini söyledi. Polat, "Projemizin semtin tarihi dokusunu bozmadan, buraya yakışan bir proje olması gerektiğine gönülden inandık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik. Sonuçta da şehrin tarihine ve silüetine yakışan, bir semtte bulunması gereken, gerek ticari gerekse sosyal alanların yer aldığı, bakkalı, simitçisi, manavıyla İstanbulluların özlemini duyduğu sadelik ve huzuru insanlarla buluşturacak bir projeye imza atacağız" dedi. Projenin teknik detayları ile ilgili bilgi veren Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ise, "Piyalepaşa İstanbul'un en önemli özelliği; yüksek binalar yerine daha çok alçak binaların yer aldığı yatay konseptte tasarlanması. Bu anlamda projemizdeki konut blokları 6-10 kat arasında, ofis blokları ise 5-12 kat arasında değişiyor" dedi. 


Sözcü


Geri Dön