03 / 10 / 2024

Piyap, İzmir'de konut projeleri yapacak!

Piyap, İzmir'de konut projeleri yapacak!

Gayrimenkul sektöründe şu aralar konut arz-talep dengesinin bozulduğu konuşuluyor. Hatta kentsel dönüşümle birlikte stok konut sayısındaki artışa dikkat çekiliyor.




Gayrimenkul sektöründe şu aralar konut arz-talep dengesinin bozulduğu konuşuluyor. Hatta kentsel dönüşümle birlikte stok konut sayısındaki artışa dikkat çekiliyor. Bu, İstanbul'a özel bir durum İzmir'de çarklar dönüyor. Yeni projeler ve sanş oranındaki artış bunun en iyi göstergesi. Bir diğer gösterge ise bu alandaki hareketlilikle birlikte oyuna dahil olan yeni oyuncular. Ege de 'Fabrika yapan fabrika' unvanlı Piyap da bunlardan biri. Yatımlarda yaşanan duraklamayla birlikte Piyap'ın kurucusu Şiyar Ertene, bu alandaki deneyimini yüklenici olarak konut üretimine de aktarmaya başladı. 


2017'DE 14 YENİ PROJE 

Bugüne kadar özellikle Akhisar OSB'de onlarca tesise, hayat veren Ertene, hem yılı değerlendirdi, hem de gelecekle ilgili planlanın paylaştı. Türkiye'nin zor Ur süreçten geçtiğini ifade eden Şiyar Ertene. Ikına bağlı olarak bizim asıl uzmanlık alanımız fabrika inşaatı konusunda daralma söz konusu Şirketler 2017 de planladığı yatırımları askıya almaya başladı. Biz bu yıl irili ufaklı 28 projeyi teslim ettik. Yeni yıla sarkacak 12 projemiz daha var. 2017'de Manisa. Söke ve Akhisar özelinde 14 yem projenin inşaatına başlayacağız" bilgisini verdi. 


SEPETTEKİ YUMURTALARI DAĞITTI 

Yatının ayağında yaşanan daralmayla birlikte yeni arayışlara girdiklerini söyleyen Ertene, şöyle devam etti: "Bu arayışlar ve gelen talepler bizi konut sektörüne yöneltti. Tesis inşaatı konusundaki bilgi birikimimizi bu alana da aktarma karan aldık Bunun için bir şirket kurduk. 2017 de biri  İzmir  Menderes, diğeri Aydın Nazili de iki konut projesinin inşaatına başlıyoruz. Aynca yine İzmir Alsancak ta rezdians projesi olacak. Biz burada taahhüt firması olarak yerimizi alacağız Fabrika İnşaatında olduğu gibi proje sahibine anahtar teslim konut üreteceğiz Böylece sepetteki yumurtaları dağıtarak riski de yaymış olacağız.


Hürriyet Ege


Geri Dön