Altın & Dolar

Piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altın için tarih verdi: Resmen zirveyi gördü! Gram altını olan şimdi baksın! 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve gram altında 3 bin TL ile üzeri için resmen tarih verdi. İşte detaylar...

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklaması, ABD ekonomisine ilişkin gelen ekonomik veriler ve Orta Doğu’da savaş riskini artıran gelişmelerin ortaya çıkması altın ve döviz piyasalarını etkilemeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz haftayı hafif bir düşüşle bitiren altın fiyatları, hafta sonuna yükselişle başladı. 

Bugün ons altın fiyatı 2 bin 442 seviyesinden alıcı bulurken, gram altın 2 bin 608 liradan, çeyrek altın 4 bin 173 liradan satılıyor. 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve gram altında 3 bin TL ile üzeri için resmen tarih verdi. 

Haber Global'de yer alan habere göre; Finans analisti İslam Memiş, altın fiyatlarına yönelik artış beklentilerini paylaştı ve uzun vadeli yatırımcının fiziki altın almasını tavsiye etti. 

Karar'dan Merve Şişman'a konuşan İslam Memiş, söz konusu açıklamasında "Jeopolitik riskler ve savaş hazırlıkları altın piyasalarına etki ediyor. Gelecekte dünya ekonomilerinin yeniden şekilleneceğini ve bu durumun altın fiyatlarına yansıyacağını öngörüyorum" ifadelerine yer verdi. 

Memiş, FED’in faiz kararının ardından, piyasalarda Eylül ayına ilişkin faiz indirimi beklentisinin güçlendiğine vurgu yaptı ve "FED öncesinde ons altın 2 bin 424 dolar seviyesinde seyrederken, FED sonrası 2 bin 452 dolara kadar çıktı. Amerika'da açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi 114 bin şeklinde gerçekleşti. Bu veri, bir resesyon endişesine neden olurken, Amerikan borsalarında sert gerilemelere sebep oldu. Borsalarda yüzde 3 civarında satışlar görüldü" şeklinde konuştu. 

Türkiye iç piyasasında da etkilerin hissedildiğine dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının hafta içerisinde 2 bin 655 liraya kadar çıktığına, Kapalıçarşı’da da 2 bin 626 lira seviyesinde işlem gördüğüne dikkat çekti. 

"Piyasada yaşanan belirsizlikler ve jeopolitik riskler, altın fiyatlarının dalgalanmasına neden oldu. Piyasa bıçak sırtı bir kapanış yaptı. İran'ın İsrail'e karşı misilleme saldırısı yapıp ya da yapmayacağı sorusu gündemde" diyen Memiş, piyasalarda manipülasyon fiyatlandırmasının olduğunu belirti ve "Yatırımcılar adeta yazı tura atıyor; saldırı olacak mı, olmayacak mı?" dedi. 

Memiş, Mayıs ayında altın yatırımcısını uyardığını dile getirdi ve şu ifadelerini kullandı: 

"Altın, Haziran ayında 2 bin 420 lira, Temmuz ayında 2 bin 682 TL'ye kadar çıktı. Ağustos ayı öngörüm ise 2 bin 730 lira. Her ay bir diğer ayın rekoru kırılacak. Altın kendi fiyatını eze eze yoluna devam edecek. Sene sonu gram altın için 3 binin üzerinde bir beklentim bulunuyor."

İzmir Büyükşehir, Menemen’deki 86 adet arazinin satışını yargıya taşıdı: İnşaatların yolu açılır, kamu zararı oluşur!

Vekil emeklisi maaşı 122 bin, emekliyken vekil seçilenin maaşı 285 bin TL!

Demir hariç neredeyse tüm inşaat malzemelerine 3 senede yüzde 500-900 zam geldi!