Kent Haberleri

Piyasalar Powell rüzgarıyla savruldu! Altın, dolar ve bitcoinde son durum!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın gerçekleştirdiği 2 günlük sunum piyasalarda önemli gelişmelere imza atttı.  Powell daha hızlı ve yüksek oranda faiz artırımına gidebileceklerinin sinyalini vermesiyle piyasaları savurdu! Altın, dolar ve bitcoinde son durum! Powell sunumunun ilk gününde beklentilerden çok daha 'şahin' açıklamalar yaptı

Küresel piyasalara son 2 günde Fed Başkanı Jerome Powell'ın Senato Bankacılık Komisyonu'nda yapmış olduğu açıklamalar piyasaları salladı. Powell sunumunun ilk gününde beklentilerden çok daha 'şahin' açıklamalar yaptı. 22 Mart'ta faiz kararını açıklayacak Fed'e yönelik beklentilerde önemli değişimler yaşandı. Peki Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarından sonra dolar, altın ve bitcoin ne oldu?

POWELL AÇIKLAMALARI SONRASI DOLAR NE OLDU?

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, faiz artırımına gidebileceklerinin sinyalini vermesiyle dolar küresel olarak yükseldi. Dolar endeksinde yüzde 1'e yakın artış yaşanırken Euro/dolar 1.07'den 1.06'nın altına düştü.  Dolar/TL ise açıklamalar öncesi 18.92'den işlem görürken bu sabah 18.95 TL'yi gördü. 

Peki altın fiyatları bugün ne oldu? Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra altın fiyatları ne kadar oldu? Altın fiyatalrı bugün yükseldi mi, düştü mü? İşte son dakika altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Piyasaların heeycanla beklediği Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında altın fiyatlarında geriledi.
Altının ons fiyatı da ABD varlıklarındaki yükselişin etkisiyle yüzde 1.9 geriledi. Ons altın bugün güne  1816 dolardan başlarken, gram altın 1133 lira, çeyrek altın 1853 lira, yarım altın fiyatı 3706 lira, tam altın fiyatı 7383 liradan işlem görüyor.

POWELL SONRASI BİTCOİN NE OLDU?

ABD varlıklarındaki yükseliş kripto para piyasasında da satışların olmasına yol açtı. Powell'ın açıklamaları öncesinde Bitcoin 22.350 doların üzerinde işlem görüyordu. Dün gün boyunca Bitcoin 22.000 doların üzerine tutunmaya çalıştı. Ancak dün gece saatlerinde bu kritik seviye aşağı yönlü kırıldı.

Bu sabah itibarıyla Bitcoin günlük yüzde 1.1'lik değer kaybı yaşayarak 21.775 dolardan işlem gördü. Benzer şekilde Ethereum da Powell'ın açıklamalarından sonra 1.575 dolardan 1.538 dolara geriledi.

Altın fiyatlarının yükseleceği kesin tarih belli oldu! Bu tarihi görenler dondu kaldı! Hemen şimdiden planınızı yapın

İslam Memiş getirisi yüksek olacak yatırım aracını resmen açıkladı! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Elinde altını olan acil baksın! Altın fiyatlarında son dakika 9 Mart 2023