Ekonomi

Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bakın! Yatırımcıların gözü kulağı bu haberde! Dakikalar kaldı...

Piyasalar bugün açıklanacak olan ABD enflasyon rakamlarına odaklanmış durumda. Altın, dolar ve euro rakamları bu veriler ile yeniden şekillenecek. Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bakın, dakikalar kaldı... Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasalarda büyük bir hareketlilik bekleniyor

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasalarda büyük bir hareketlilik bekleniyor. Elinde altın, dolar ve euro olanlar çabuk bu habere bakın! İşte ayrıntılar...

Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın  para politikası gidişatına göre ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyor. Bugün 15:30 da açıklanacak olan enflasyon rakamları  için  analistler Haziran ayının verilerini geçeceği yönünde öngörüde bulundu.

Reuters tarafından düzenlenen ankete katılan ekonomistler, bugün TSİ 15:30’da açıklanacak olan Haziran ABD TÜFE verilerinin yıllık yüzde 8,8 artış olacağını işaret ederek 40 yılın zirve seviyesini kaydedeceğini öngörüyor.

 

EURO ÜZERİNDE BASKI DEVAM EDİYOR

Avrupa borsaları, bugün açıklanacak ABD enflasyonunun 40 yılın zirvesine ulaşacağı tahminlerinin Fed’in faizi artıracağını ve euro’yu dolar ile aynı seviyeye düşüreceği beklentisini güçlendirmesi ile geriledi.

Euro, merkez bankalarının agresif para politikalarının küresel resesyona yol açacağı endişesiyle düşüşüne devam ediyor. Piyasalar bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerinin doları güçlendirerek euroyu yine baskılamasını bekliyor.

Analistler, euro ile doların eş değerden işlem görmesinin zaten tarihi zirvede seyreden euro bölgesi enflasyonunu daha da yükseltebileceğinden endişeli. Ayrıca euro/dolar paritesinde düşüş, gelirlerinin büyük bölümü euro, maliyetleri ise genel olarak dolar olan lokal ihracatçılar için negatif bir gelişme.

ALTININ KADERİ FED'E BAĞLI

Altın fiyatları da yatırımcıların Fed’in para politikasına dair ipucu vermesi ile dokuz aydan uzun sürenin dip seviyesine yakın seyretti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı gün içinde 1722 dolar ile eylül ayından bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından hafif yükselişr geçerek 1726 dolara çıktı. 

ABD'nin 10 yıllık Hazine getirilerinin ve doların şahin Fed beklentileri ile güçlenmesi ile getiri sağlamayan altın talebi azalmaya başladı.

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBEDİYOR

Aynı şekilde dolar/TL' de yüksek enflasyon ve döviz politikalarına yönelik endişelerle 17 lira seviyesinin üzerinde işlem görmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarının yönünü açıklayan İslam Memiş rakam verdi! Herkes bu rakamlara odaklandı! Bakan bir daha bakıyor...

Altın fiyatları için 'gerçek seviyeler' belli oldu! Yükseliş bekleyenlere büyük darbe! Bu rakamlar ne görüldü ne duyuldu

'Altını satmalı mı, yoksa beklemeli mi?' sorusunu yanıtlayan İslam Memiş tarih verdi!

'Doların gerçek rakamı ekranlara yansıtılmıyor' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama! Doları olanlar hemen bakın

'Yeni yükseliş gelebilir' diyen ABD’li dev yatırım bankası elinde dolar ve euro olanları bir bir uyardı...