18 / 05 / 2024

Piyasalarda ’28 Mayıs’ sancısı! 15 gün çok zor geçecek! İşte, uzmanların piyasalara yönelik beklentileri!

Piyasalarda ’28 Mayıs’ sancısı! 15 gün çok zor geçecek! İşte, uzmanların piyasalara yönelik beklentileri!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’ta yeniden yapılması olasılığı kuvvetlenirken, piyasaların bu iki haftalık süreçte nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu. Piyasa çevreleri volatil ortamın devam edeceğini öngörürken, yatırımcılara da önemli uyarılarda bulunuyor.



PİYASA BELİRSİZLİĞİ SEVMİYOR

Piyasalarda ’28 Mayıs’ sancısı! 15 gün çok zor geçecek! İşte, uzmanların piyasalara yönelik beklentileri!

ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz, piyasanın en istemediği sonuçla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak seçimlerin ikinci tura kalmış olması nedeniyle belirsizliğin hala devam ediyor olmasının borsada satış baskısı yaratacağını ifade ederken, önümüzdeki iki hafta boyunca da volatil piyasanın bizleri beklediğini kaydetti.

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer de piyasalar için ekstra 15 günün belirsizlik ortamının devamı olarak değerlendirildiğini belirterek önümüzdeki 9 iş günü daha açık kalacak piyasalarda dalgalı bir seyrin görülmesinin mümkün olduğunu ileri sürdü. Borsanın bugün açılışta seçimin netlik sağlanamamasının vereceği baskıyı net bir şekilde gördüğünü, devre keserek güne başladığını söyleyen Özer, geçen hafta Muharrem İnce’nin seçimlerden çekilmesinin ardından gerçekleşen yüzde 7’nin üzerindeki yükselişin bir bölümünün geçtiğimiz cuma günü geri alındığını, bugün de diğer kısmının geri alınacak gibi göründüğünü ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön