16 / 05 / 2024

Piyasalarda 8.500 TL'nin etkisi sürüyor! Asgari ücreti bahane edip fiyatı yükselttiler

Piyasalarda 8.500 TL'nin etkisi sürüyor! Asgari ücreti bahane edip fiyatı yükselttiler

Her ürüne zam geliyorken Sütte zamdan nasibini aldı.  Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kazancıgil, Maliyet  zamlarında asgari ücret ve diğer kalemlere gelen yükselişler etkili oldu. dedi.



LİTESİ 5 TL BİRDEN YÜKSELDİ

Diğer yandan perakende çiğ süt satıcıları da geçtiğimiz hafta ücreti arttırdı. Ocak ayı başında 3 litre çiğ sütün ücreti 90 TL'den insanlara satılırken Ocak ortasında bu  rakam 105 TL'ye çoğaldı. Satıcılar süte yapılan zamla alakalı yükselen üretim maliyetlerini gerekçe gösterdi. 

Piyasalarda 8.500 TL nin etkisi sürüyor! Asgari ücreti bahane edip fiyatı yükselttiler

 ZAM BEKLENTİSİ TOPTANCI SATIŞINI YÜKSELTTİ

 Devamlı zam beklentisinin toptancı tarafında satışları yükselttiğine de dikkat çeken Kazancıgil, “Elimde 10 teneke fazla peynir olsun, haftaya daha zamlı olur’  mantığıyla hareket edildiğini vurguladı. Kazancıgil, “Enflasyon ortamında maldan gelir elde etme denkleminden dolayı ilginç derecede satışları destekledi. Satışlarda
 yükselen bir grafik oldu, çok düşen bir satış grafiğe rastlamadık. İşletmeler ellerindekini sattılar, zannedilen bir düşüş de yaşanmadı. Mega Center’da ürününü satamayan ve elinde kalanı hiç duymadık. İşler kötü değil ama ücret yükselişinden dolayı finansmana ulaşım ve operasyon zorlaşıyor. Fiyatlar yükselirken talebin azalmamasının nedeni ise fiyatın daha da artacağı beklentisi” dedi.

KAYNAK: Ekonomim


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön