17 / 05 / 2024

Piyasalarda bayram haraketliliği! Gümüş fiyatlarında sert yükseliş! 

Piyasalarda bayram haraketliliği! Gümüş fiyatlarında sert yükseliş! 

Dolar, altın ve euro peş peşe rekor tazelerken gümüşte yükselişe geçti. Peki bayram öncesi gümüş fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...



Sözcü'de yer alan detaylara göre, Bu hafta Fed'ten gelen şahin mesajlardan sonra ons altın ve gümüş üç ayın en düşük seviyesinde hareket ediyordu. Dolar kurunun etkisiyle gram altın ise yeni rekorunu kırdı. Alman Commerzbank ise ons altın ve gümüş fiyatı beklentisini düşürdü.

Ekim 2022’den bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydeden gümüş fiyatları 22,43 dolara kadar düştü. Gümüş de ons altın gibi 3 ayın en düşük seviyesini kaydetmişti.

Piyasalarda bayram haraketliliği! Gümüş fiyatlarında sert yükseliş! 

NTV'de yer alan detaylara göre ise Citi yayınladığı raporda, ons gümüş için fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. 0-3 ay için fiyat tahminini 24 dolar seviyesinden 28 dolara çıkaran Citi, 6-12 ay için beklentisini 28 dolardan 30 dolara yükseltti.

Citi'nin 2023 yılı için ortalama ons gümüş fiyatı beklentisi de 25 dolardan 27 dolar seviyesine çıktı.

Peki gümüş bugün ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

26 Haziran haftanın ilk günü gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Gümüşün gram fiyatı bugün 18,96 TL'den alınıp 19,491 TL'den satılıyor. Gümüşün ons fiyatı ise 22,72 dolardan değerleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön