04 / 05 / 2024

Piyasalarda deprem etkisi! İslam Memiş arka arkaya açıkladı ve herkesi uyardı! 

Piyasalarda deprem etkisi! İslam Memiş arka arkaya açıkladı ve herkesi uyardı! 

Uzun zamandır gerileme potasında olan  kripto paralar yukarı yönlü harekete geçti. Çıkışlar sonrası vatandaşlar 'Kripto paralar çıkmayı sürdürecek mi?  Altın ücretleri düşecek mi, yükselecek mi?' sorusunu araştırırken altın dehası Uzmanı İslam Memiş'ten yeni ikazlar geldi.



KRİPTO PARALARDA YÜKSELİŞ BAŞLADI

ABD'de üç bankanın iflas etmesinin akabinden piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendiren İslam Memiş, kripto paralarda meydana gelen yükselişlere dikkat çekti. 'Kripto paralarda çıkışlar devam edecek mi?' sorusuna cevap veren Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"ABD’de üç bankanın iflas etmesi, ABD enflasyonun beklentilere paralel olarak kripto paralarda bitcoini harekete geçirdi. Dün 26 bin 510 dolar civarını test eden bitcoin yüzde 9 çıktı. Kripto odaklı Signature Bank probleminde çözüme gidilmesi kripto para piyasalarında rahatlamaya sebep olduğunu gözlemliyoruz. Bankaların batışında en önemli sebebin kripto paralarda yaşanan gerilemeler olduğunu hatırlamak gerek. Öteki önemli bir sebep ise portföylerinde taşıdığı yüklü Hazine kâğıtları. Fed’in faiz yükseltmeleri, Hazine kâğıtlarında ve kripto paralarda
 düşüşe neden oldu.

Ters pozisyonda kalan bankalar bu sürece dayanamayarak çöktü. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in “Batan bankaları kurtarmayacağız” sözlerinin bir politika olarak değil, 
intikam olarak sezdim. Çünkü Yellen, Fed’in Başkanı olduğu dönemde öteki merkez bankaları başkanlarıyla kripto paralara savaş açmış, önemli sert ikazlar yapmıştı. Buna rağmen Signature Bank’ın kripo para ile işlem yapması, başta ABD ve diğer ülkeleri çok kızdırmıştı. 

 


Geri Dön