16 / 05 / 2024

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Seçim öncesi piyasalardaki belirsizlik ve kurlarda oluşan baskı nedeniyle oluşan üçlü kur dönemi sona erdi. Kapalıçarşı’daki dolar kuru, banka kotasyonlarının altına geriledi.



ROLLER ARTIK DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek’in atanması ve hemen ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı’na finansal piyasaların çok yakından tanıdığı Hafize Gaye Erkan’ın atanması piyasalarda olumlu algılandı. Bütün bu adımlar artık mevcut ekonomik modelin terkedilip ekonomi politikalarının rasyonel zemine oturtulacağına ilişkin beklentiyi kuvvetlendirdi.

Kapalıçarşı’da dolar TL kurunun şu anda banka kotasyonlarının altına düştüğü belirtilirken, seçim öncesi  bankalarda yüzde 5’i geçen alış satış makasının hızla düşüşe geçtiği belirtiliyor. Bankalarda ise alış-satış makası arasındaki fark yüzde 2’lere çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön