29 / 04 / 2024

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Seçim öncesi piyasalardaki belirsizlik ve kurlarda oluşan baskı nedeniyle oluşan üçlü kur dönemi sona erdi. Kapalıçarşı’daki dolar kuru, banka kotasyonlarının altına geriledi.



Seçim öncesi dönemdeki para piyasalarındaki belirsizlik ortamı ve döviz kurlarındaki baskı nedeniyle oluşan üçlü kur döneminin artık sona erdiği belirtiliyor. Böylece bankalar ile Kapalıçarşı’da döviz kurları arasında oluşan kur farklılıklarının azaldığı, Kapalıçarşı dolar kurunun, banka kotasyonlarının altına düştüğü kaydediliyor.

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, seçim öncesi belirsizlik ortamı ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile kur üzerinde oluşturulan suni baskının yanı sıra bankalara getirilen döviz kısıtlamalarının da etkisiyle Merkez Bankası, bankalar ve Kapalıçarşı’da olmak üzere piyasalarda üç ayrı kur oluşmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön