Ekonomi

Piyasalarda son durum! Euro bugün ne kadar oldu?

Haftanın son işlem gününde döviz fiyatlarında son durum merak ediliyor. Peki bugün Euro kaç lira oldu? İşte son dakika euro kuru... Euro kuru ne kadar oldu? sorusunun yanıtını merak eden yatırımcılar araştırmaya başladı

Haftanın son işlem gününde piyasaların yönü merak ediliyor. Euro kuru ne kadar oldu? sorusunun yanıtını merak eden yatırımcılar araştırmaya başladı. Peki bugün euro ne kadar oldu? Euro düşütü müi yükseldi mi? İşte son dakika euro kuru 9 Eylül 2022...

PİYASALARDA SON DURUM

Küresel piyasalarda, Avrupa Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ayki para politikasına ilişkin belirsizliklerin ortadan kalkması ile pozitif bir seyir izleniyor.

Dün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizlerini açıkladı. Bu zamana kadar ilk kez 75 baz puan artırırken, şahin duruşun enflasyonla mücadele sonlanana kadar devam edeceği mesajı verildi.

Fed Başkanı Jerome Powell da dünkü konuşmasında enflasyonla mücadelesine devam edeceğini söylyerek; "İş bitene kadar devam etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.Avrupa'da ECB dün 75 baz puanlık artış ile refinansman faizini yüzde 1,25'e, mevduat faizini ise yüzde 0,75'e ve marjinal fonlama faizini de yüzde 1,50 seviyesine yükseltti.

Banka, 2022 için Euro Bölgesi büyüme tahminini yüzde 2,8 seviyesinden yüzde 3,1’e çıkardı. Gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2,1'den yüzde 0,9'a indirdi.

Peki euro bugün ne kadar? Euro bugün kaç lira? Euro bugün kaç lira oldu? İşte son dakika 9 Eylül 2022...

EURO BUGÜN NE KADAR? 9 EYLÜL 2022

Euro kuru dünkü kararın ardından hemen yükselişe geçti. Dolara karşı tekrar güçlenen euro paritesi 1 seviyesinin üzerine yükseldi.  Euro/TL alış fiyatı ise 18,32 TL, satış fiyatı ise 18,42 TL seivyesinde işlem görüyor.

Euro kuru bu sene içerisinde dolar karşısında yüzde 12 değer kaybederek zayıfladı. 0,98 seviyesine kadar gerileyen euro dünkü faiz kararının hemen ardından gücünü geri topladı ve 1 seviyesinin üzerine yükseldi ve 1,01 seviyesinde işlem görüyor.