30 / 04 / 2024

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…



ABD’de başlayıp Avrupa’ya sıçrayan bankacılık kriziyle artan endişeler alınan önlemler sonucu kısmen hafifledi ancak şimdi gözler Fed’den gelecek kararlara çevrildi. Fed’in faiz artırımlarına devam edip etmeyeceği hala belirsizliğini koruyor.

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Küresel belirsizlikler nedeniyle dün pay piyasalarında da satıcılı bir seyir hakim oldu. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün pozitif başladığı günü ekside kapadı. Endeks, yüzde 1,38 oranında değer kaybederek günü 4 bin 906 puandan kapatmıştı. Toplam işlem hacmi 62,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,23 oranında değer kaybederken, holding endeksi hisselerinde değer kaybı yüzde 1,16 oldu. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 3,35 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 3,68 ile taş, toprak sektör endeksi olmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön