22 / 05 / 2024

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Piyasalar bugün başlayacak ABD Merkez Bankası Fed’in toplantılarına kilitlenmiş durumda. İki gün sürecek toplantılardan çıkacak kararlar öncesi piyasalarda nasıl bir seyir hakim? Dolar ve euroda ilk fiyatlar ne oldu? İşte yanıtları…



Uzmanlar, küresel hisse senedi piyasalarında bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin azalmasıyla pozitif bir seyir izlendiğine işaret ederek Borsa İstanbul'un ise negatif ayrıştığını vurguluyor. Piyasaların yakından takip ettiği ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısı da bugün başlıyor. 

Piyasalarda son durum ne? Fed toplantısı öncesi dolar, altın ve euro fiyatları ne oldu?

Toplantı iki gün sürecek. Bankacılık krizine ilişkin endişeler nedeniyle Fed'in atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin oldukça yüksek olduğunu, faiz artırımlarına tamam mı, devam mı diyeceğinin henüz netlik kazanmadığını kaydeden uzmanlar, bu yüzden piyasaların ‘bekle-gör’ strateji izlediğini belirtiyor. Piyasalarda belirsizlikler devam etse de uzmanlar ABD Merkez Bankası Fed’in yüzde 73 olasılıkla 25 baz puan faiz artıracağını tahmin ediyor.

Piyasa çevreleri bugün ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yakın takibinde olacağını belirtiyor. Piyasalar özellikle Fed’in faiz kararına kilitlenmiş durumda. Piyasalar açısından veri gündeminde yurt içi sakin görünüyor. Yurt dışı veri gündemi açısından ise İngiltere'de açıklanacak enflasyon verileri takip edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön