Kent Haberleri

Piyasaların gözü euro dolar paritesine çevrildi! Euro dolar paritesi yükselemeye devam edecek mi?

Bu hafta içi piyasalarda üç önemli kritik gelişme yaşanacak. Piyasaların gözü bu kritik gelişmelere ve euro dolar paritesine çevrildi. Peki euro dolar paritesi yükselemeye devam edecek mi? Euro dolar paritesini etkileyecek 3 önemli gelişme bulunuyor

Euro dolar paritesi son zamanlarda yükselişe geçerken milyoların gözü bu kritik gelişmelere çevrildi. Euro dolar paritesini etkileyecek 3 önemli gelişme bulunuyor. Ekonomist Murat Özsoy, bu üç kritiere değinerek değerlendirmelerde bulunudU İşte ayrıntılar...

EURO DOLAR PARTİSİ NE OLACAK?

Ekonomist Murat Özsoy euro dolar paritesindeki yükselişlerin devam edeceğini belirterek; "Bu haftanın genelinde sert iniş çıkışlar olabileceği gibi ana trend olarak paritenin euro lehine gelişmesini ve 1.05 sweviyesinin daha da üzerine çıkmasını bekliyorum" dedi

 

PİYASALARDA BU HAFTA 3 ÖNEMLİ GELİŞME!

Yeni hafta başlarken ekonomi dünyasının gözü euro/dolar paritesine direkt olarak etki edecek üç önemli gelişmeye odaklanıldı.

Küresel makro ekonomik veri gündeminde salı günü ABD enflasyon verisi, çarşamba günü FED’in faiz kararı ve perşembe günü de Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklanacak. Ekonomist Murat Özsoy bu üç önemli gelişmeyi ve olası senaryoları değerlendirdi.

"Bu haftanın küresel makro ekonomik veri ajandasında, euro/dolar paritesine direkt olarak etki edecek çok önemli gelişmeler olduğunu belirten Murat Özsoy, "Hatırlayacak olursak bu sene Eylü'ün sonlarında paritenin 1’in altına inmesi, hammaddeyi dolar kuru cinsinden alıp bunu işledikten sonra nihai ürünü ana ihracat pazarlarımız olan euro bölgesine euro ile ihraç eden ihracatçı kesim için önemli bir sorun teşkil etmişti.

Kasım'ın başlarında yeniden toparlanarak 1 seviyesinin üzerine çıkan parite şu sıralar 1.05 seviyelerinin biraz üzerinde" dedi.

"Bu hafta öncelikle Salı günü ABD enflasyon verisi, ardından Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası (FED)’in faiz kararı ve sonrasında Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını karşılayacağız. Euro/dolar paritesi için son derece belirleyici olacak, birbiri ardına gelen üç gün geçireceğiz."  dedi ve değerlendirmelerine şu şekilde devam etti. 

Özsoy: "ABD Kasım ayı manşet enflasyonunda hem yıllık hem de aylık bazda artış hızında gerileme bekleniyor. FED’in bu toplantıda nerdeyse kesin gözüyle bakılan 50 bps artışın ardından muhtemelen Jerome Powell önceki 75bps artış yapılan toplantılara kıyasla biraz daha umutlu konuşacak. Öyle tahmin ediyorum ki piyasalar yeni yılın ilk toplantısında 25  bps artışı fiyatlamaya başlayacak. Bu durumun ABD dolar endeksinde biraz gevşeme yaratmasını bekliyorum.

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’ndan da 50 bps artış beklenirken Lagarde Powell’a göre enflasyonla mücadeleye karşı daha temkinli bir söylemde bulunabilir. Aynı gün ABD’den gelecek diğer verilerin de talepte artış hızının yavaşlaması ve imalat ile sanayi tarafında da önceki ay verilerine göre daha aşağıda olması bekleniyor." dedi. 

Avrupa Merkez Bankası ilk sinyali verdi! Euro 3 gün sonra böyle olacak! 1 eurosu bile olanlar hemen bakın!

Avrupa Merkez Bankası ilk sinyali verdi! Euro 3 gün sonra böyle olacak! 1 eurosu bile olanlar hemen bakın!

Euro'nun 4 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Bu rakamları görenlerin resmen aklı başından gitti! Hemen bakın!

Euro 5 sonra böyle olacak! Yastık altında 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Avrupa Merkez Bankası açıkladı!