Kent Haberleri

Euro 29 TL sınırına dayandı! Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi?

Döviz kurlarındaki hareket devam ediyor. Euro 29 TL sınırına dayanırken, elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi? Döviz kurlarındaki yükseliş son gaz devam ederken vatandaşlar ''euro ne kadar olacak, euro yükselmeye devam edecek mi?'' sorularının yanıtlarını araştırmaya devam ediyor

Euro/TL kuru bugün 29 TL sınırına dayandı. Döviz kurlarındaki yükseliş son gaz devam ederken vatandaşlar ''euro ne kadar olacak, euro yükselmeye devam edecek mi?'' sorularının yanıtlarını araştırmaya devam ediyor.  Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi? İşte merak edilenler...

EURO 29 TL SINIRINA DAYANDI!

Merkez Bankası faiz kararı geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Banka uzun bir zaman sonra faizleri artırdı. Bu karar döviz kurlarının yükselmesine neden olurken, hem dolar hem de euro tarihi rekorunu kırdı.

 

Dün kapanışta 28,158 TL olan euro en yüksek 28,91 TL seviyesini gördü. 

Bugün ise euro/TL kuru  28,719 liradan satılıp 28,158 liradan alınıyor.

Bugün euro dolar paritesi ise 1,0922 bandında hareket ediyor.

EURO YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Döviz kurlarındaki bu yükseliş yatırımcıları heyecanlandırıyor. Öte yandan elinde euro olan yatırımcılar endişeli bir şekilde ''euro yükselemeye devam edecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırmaya devam ediyor.

Analist ve ekonomistler euro kurunun yükselmeye devam edeceğini belirtti. Elinde euro olan yatırımcıları uyaran ekonomistler euro kurunun 30 TL olmasını bekliyor.

 


DİJİTAL EURO NEDİR?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde,  dijital euro projesine değindi ve “Hazır olmak zorundasınız” dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde,  kim ayı sonuna kadar dijital bir euro oluşturulması konusunda bir karar vereceklerini açıkladı.

 

Lagarde, Ekim sonunda gerçekleşecek olan ECB yönetim konseyi toplantısından sonra alınacak karara göre, "Pilot uygulama, deneme ve ince ayar aşamaları olacak çünkü yönetim konseyi tarafından kararlaştırılacağı üzere, ne zaman uygulayamayacak geçeceksek bunu doğru bir şekilde yapmak istiyoruz” dedi.

ECB Başkanı, CBDC ile ilgili yaptığı açıklamada euronun değerinin korunması konusuna değinerek şu ifadeleri kullandı: "Eğer ki para biriminizin egemenliğini korumak istiyorsanız, tüm senaryolara hazır olmak zorundasınız." dedi.

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Euro yerinde durmuyor! ECB Başkanı Lagarde resmen açıkladı! Euro böyle olacak!

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! 1 Temmuz altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, Cumhuriyet altın fiyatları

Dolar ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!