Altın & Gümüş

Altın fiyatları neden yükseliyor? Altın yükselmeye devam edecek mi?

Altın fiyatları dün yükselişe geçti. 1958 dolar seviyesinde işlem gören ons altın 1970 dolar seviyesine kadar yükseldi. Yatırımcılar ve altın almak isteyen vatandaşlar bu yükseliş karşısında şok oldu. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Altın yükselmeye devam edecek mi? İşte merak edilenler... Şu anda 1970 dolar seviyesini geçen ons altın yükselmeye de devam ediyor

Altın fiyatları geçtiğimiz haftalarda aşağı yönlü olarak sabit işlem görürken bir anda yükselmeye başladı. Şu anda 1970 dolar seviyesini geçen ons altın yükselmeye de devam ediyor.

ALTIN 4 HAFTANIN ZİRVESİNDE

Altın ABD'de 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyon ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşında barış görüşmelerine sadık kalmaması ile en güvenli liman olan altın talep görmeye devam ederek yükselişine devam ediyor. Altın fiyatları, Fed kararı ve enflasyon verileri ile birlikte Ukrayna savaşının devam etmesi sonucunda 4 haftanın zirvesine yükseldi.

Kıymetli metal Asya Piyasalarında peş peşe beşinci seanasta da yükselişine devam ediyor.ABD'deki enflasyon rakamları ise Mart ayında 1981'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Spot altın fiyatları, Ukrayna savaşı nedeni ile ortaya çıkan enflasyonist baskı ortamında değer saklama aracı olarak yatırımcıların ilgi göstermesi nedeniyle değer kazanmaya devam ediyor.

Peki altın fiyatları ne olacak? Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın yükselecek mi,  düşecek mi? İşte merak edilenler...


ALTIN FİYATLARI NE OLACAK? ALTIN YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

“Spot altın alıcıları hala Fed’in petrolün yükselişini ve gıda enflasyonunu dizginleyebileceğine inanmıyor” diyen SPI Asset Management Kurucu Ortağı Stephen Innes, “Putin’in barış görüşmelerinde çıkmaza girildiğini söylemesi nedeniyle görülebilir gelecekte Ukrayna savaşında bir son görülmemesi de altının desteklenmesine neden oluyor ve fiyatlara jeopolitik riskler kaynaklı yeni primler eklenmesine yol açıyor” ifadelerini kullandı..

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş Mayıs ayında altında fırtına kopacağını söyleyerek altın fiyatlarının mayıs ayında atak yapacağını söyledi. Memiş'e göre gram altın Mayıs ayında 960 ile 980 lira seviyelerinde olacak.

Altın fiyatlarında tuzak fiyatlama olacak! Yatırımcılar dikkat edin...

Dolar ve altın için ince çizgi açıklandı! Nisan ayında finale hazır olun!

Altın fiyatları artıyor! Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? 11 Nisan 2022 son dakika altın fiyatları..