Ekonomi

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun

Altın fiyatları küresel jeopolitik riskler ve Merkez Bankalarının faiz artırımlarına ilişkin "şahin" açıklamaları nedeniyle beklenen sıçramasını henüz yapmadı. Piyasada ise altının dikey hareketlilik dönemine gireceği an kollanıyor. Bu veri altın fiyatlarını uçuracak!Altın piyasasında, en düşük 975 bin lira, en yüksek 989 bin 600 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,05 azalarak 975 bin liradan tamamladı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 975 bin liraya geriledi.

Altın piyasasında, en düşük 975 bin lira, en yüksek 989 bin 600 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,05 azalarak 975 bin liradan tamamladı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 592 milyon 52 bin 207,35 lira, işlem miktarı ise 604,99 kilogram oldu.

Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 592 milyon 280 bin 991,69 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Fetih Döviz ve Kıymetli Madenler, INTL Hrm Kıymetli Madenler, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, Ahlatcı Metal Rafineri, Kuveyt Türk Katılım Bankası şeklinde sıralandı.

Altın serbest piyasada onsu bin 869 dolardan, gram altın 989 liradan, çeyrek altın ise bin 611 liradan satılıyor.

 

Altın fiyatları ABD'den gelecek haberlere kilitlenmiş durumda. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) sıkılaşma politikasında hızlanabileceği beklentisiyle altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Piyasalar yarın açıklanacak Mayıs ayına ilişkin tarım dışı istihdam verisine odaklandı. Bu verinin ABD’de yaşanabilecek resesyon ihtimali ve Fed’in sıkılaşma politikasıyla ilgili sinyal vermesi bekleniyor.

Altın fiyatları Perşembe günü dolardaki düşüş ve ABD özel maaş bordrolarının geçen ay beklenenden daha az yükseldiğini gösteren verilerle desteklenerek yüzde 1.2'nin üzerinde yükseldi. Spot altın, daha önce bir haftanın en yüksek seviyesine yükselerek yüzde 1.22 artışla ons başına 1.867.98 dolara yükseldi. ABD altın vadeli işlemleri de yüzde 1.26 artışla 1.872 dolara yükseldi.

TD Securities emtia stratejisti Ryan McKay, “(İş verileri) piyasada oluşan ve altını destekleyen durgunluk endişelerini gerçekten artırıyor” dedi. 

 

FED FAİZ ARTIRMAYA DEVAM EDECEK

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard yaptığı açıklamada, en az birkaç yarım puanlık faiz artırımı daha desteklediğini ve fiyat baskılarının soğumaması durumunda daha fazlasının geleceğini söyledi.

Altının külçesi, siyasi ve ekonomik belirsizlik zamanlarında güvenli bir liman olarak kabul edilirken, daha yüksek faiz oranları, faizsiz altın tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Spot gümüş yüzde 2.11 artışla ons başına 22.26 dolara, platin yüzde 2.51 artışla 1.021,5 dolara ve paladyum yüzde 2.5 artışla 2.046.8 dolara yükseldi.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, küresel jeopolitik riskler ve Merkez Bankalarının "faiz" baskısı nedeniyle altın fiyatının şu anda olması gerektiğini çok altında olduğunu söyledi. Altının enflasyon oranlarına kıyasla "bedava" denilecek seviyede olduğuna dikkat çeken Memiş, altının baskıdan çıktığı anda yükselişini hızlandıracağıan dikkat çekti.

Öte yandan piyasada kuyumcular arasında dolaşan iddialara göre, çeyrek altın 2 bin lirayı bulacak. 

Gelişmeleri emlakkulisi.com'dan takip etmeye devam edin...

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Hükümetten kısa zamanda zam adımı! Banka hesaplarına bakılıp adım atılacak

Dolara peş peşe müdahale sinyali! 'Durmak yok yola devam' diyerek açık açık söyledi

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu