Ekonomi

Altın fiyatlarında tarihi rekor kırılacak! Haziran dönüm noktası olacak

Altın fiyatları yüksek enflasyon rakamları ve küresel jeopolitik riskler nedeniyle baskılanmaya devam etse de rekor kırmak için gün sayıyor. Piyasada çeyrek ve gram altında oluşan beklentiler altına yatırım yapacaklar tarafından dikkatle izleniyor. Altın piyasasında, en düşük 982 bin lira, en yüksek 993 bin 630 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,8 artarak 993 bin liradan tamamladı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 993 bin liraya yükseldi.

Altın piyasasında, en düşük 982 bin lira, en yüksek 993 bin 630 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,8 artarak 993 bin liradan tamamladı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi 1 milyar 998 milyon 829 bin 449,07 lira, işlem miktarı ise 2.029,50 kilogram oldu.

Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi de 2 milyar 316 milyon 319 bin 802,88 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, Ahlatcı Metal Rafineri, İstanbul Altın Rafinerisi, İar Döviz ve Kıymetli Madenler, Demas Kuyumculuk İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret şeklinde sıralandı.

Peki altın fiyatlarında yeni seviyeler ne olacak? İşte piyasa uzmanlarından dikkat çeken analizler...

Altın ve gümüş fiyatları, Perşembe günü ABD doları endeksindeki düşüşün desteğiyle gün ortası ABD altın piyasasında sağlam bir şekilde yükseldi. Kısa vadeli grafikler her iki metal için de gelişiyor ve bu aynı zamanda daha teknik odaklı tüccarları uzun vadelere davet ediyor. Ağustos altın vadeli işlemleri en son 24.70 dolar artışla 1.873.50 dolardan işlem görüyordu. Temmuz Comex gümüş vadeli işlemleri en son 0,42 dolar artışla ons başına 22,34 dolardan işlem gördü.

Reuters'e göre, küresel olarak sarı metal, dünya çapında inatçı enflasyona ilişkin artan endişelerin fiyatların bir önceki seansta iki haftadaki en düşük seviyesinden toparlanmasına yardımcı olmasının ardından, düşük ABD Hazine getirilerinin desteğiyle Perşembe günü zeminini korudu. Spot altın ons başına 1.847.49 dolarda sabit kalırken, ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0.2 artışla 1.851.40 dolara yükseldi.

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Kurbanlık alacaklara yeni fiyat açıklandı: 70 lira olacak artış yüzde 130

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

Yumurta fiyatları arasındaki akıl almaz farklar şaşkınlık yarattı! Hükümet harekete geçti

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun