21 / 05 / 2024

Platin pazarı yılın ikinci çeyreğinde harekete geçti!

Platin pazarı yılın ikinci çeyreğinde harekete geçti!

Hindistan, Japonya ve ABD'deki platin mücevher satışları yılın ikinci çeyreğinde iyileşmeye devam ediyor. Bu artışları pandemi sonrasındaki yeni pazarlama programının tetiklediği ortaya çıktı.



ABD'de, PGI'nin perakende ortakları, 2022 yılına göre daha başarılı bir başlangıç yaptı. Ardından artan enflasyonun ve Rusya-Ukrayna çatışmasının yol açtığı küresel tedarik zinciri sorunlarının üstesinden gelerek çift haneli satışlara ulaştı.

 Platin pazarı yılın ikinci çeyreğinde harekete geçti!

 Hindistan'ın mücevher ve mücevher endüstrisi, Gudi Padwa ve Akshaya Tritiya festivallerini ve yaz düğün sezonunun başlangıcı ile 2022'nin ikinci çeyreğinde güçlü bir ivme kazandı. PGI'nin stratejik ortakları, bir yıl öncesine göre 2-3 kat artış ve 2019 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 110 büyüme gösterdi.

Japon tüketiciler, kovid-19 kısıtlamalarının sona ermesinin Altın Hafta ulusal tatiline denk gelmesinden dolayı ikinci çeyrekte mücevher satın almak için mağazalara döndüler. Japon platin mücevher satışlarının yıllık bazda yüzde 9,8 arttığı ortaya çıktı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön