İnşaat Malzemeleri

Point Hotel Barbaros 2010'da 17 kongrenin ev sahibi olacak

Point Hotel Barbaros, resmi açılışı yapılmadan hedeflerinin üzerine çıktı

Taksim'de kalan işadamlarını Barbaros'a getirmeyi başaran otel, 2010'da şimdiden 17 kongreye ev sahipliğini de garantiledi.

Point Hotel Barbaros henüz resmi açılışı yapılmadan yüzde 75 doluluk hedefinin üzerine çıkarak işadamlarının konaklama rotasını Taksim'den Barbaros'a çevirdi. Teknoloji ve sanat (Arttech) oteli olarak hizmete giren ve işadamalarına özel yastıktan ballı süte kadar farklı hizmetleriyle dikkat çeken Point Hotel Barbaros, internet üzerinden yapılan rezervasyonda oranın en yüksek oteller arasında ise ilk sıralara yerleşti.

Şu anda hedeflerin oldukça üzerine çıktıklarını ve oda başına fiyatta ortalama 10 euro daha pahalı olmalarına rağmen gelen talebin yüksek olduğuna dikkat çeken Point Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz, "Özellikle Kuzey ve Orta Avrupa ülkelerinden büyük ilgi var. Kongre merkezimizin de olması sayesinde hem iş toplantıları hem de kongreler için tercih edilir bir yer olduk. 2010'da sadece kontratları imzalanan 17 kongremiz var bunun dışında anlaşmaları imzalanmamış birçok kongre de sırada. Köprüye yakınlığımız, ulaşım rahatlığı ve iş merkezlerinin tam ortasında olmamız nedeniyle işadamlarının konaklamada tercihi olduk" dedi.

Point Hotel Barbaros'un lokasyonu ve konsepti sayesinde bölgede bir 'yaşam haline' geldiğini de vurgulayan Yılmaz, "İstanbul Modern de burada bir mağaza açtı. Teknoloji merkezimiz de işadamları tarafından çok beğenildi" diye konuştu.

İşadamlarına öğle arasında spor imkanı

Point Hotel Barbaros'ta Aralık ayından itibaren Mayadrom Sports Center de açılıyor. Etiler ve Çekmeköy'den sonra üçüncü şubesi Barbaros'ta açılacak olan Mayadrom Sports Center, işadamlarına öğle arasında bile spor yapma imkanı sunacak. Hedeflerinin 1.200-1.400 kişiye ulaşmak olduğunu ama beklenenin üzerinde talep aldıklarını söyleyen Cihan Yılmaz, "Otelde bir spor merkezi ihtiyacını karşılarken birkaç alet koyalım, havuz, saunayla yetinelim istemedik. Mayadrom Sports Center'dan hem üyeler hem de otel müşterileri yararlanacak. Üyeler otelin ünitelerini de kullanabilecek" dedi. 
Hale TÜZÜN/VATAN