18 / 05 / 2024

Poligon metro şaftı kapatılıyor!

Poligon metro şaftı kapatılıyor!

Poligon metro şaftının kapatılması için açılan ihale 26 Eylül'de gerçekleştirilecek. İhaleye yangın algılama ihbar sistemi, kaçak akım toplama sistemi, tünel yangın söndürme sistemi yapılması eklendi




Şaftın kapatılması için açılan ihale 26 Eylül'de gerçekleştirilecek. İhaleye yangın algılama ihbar sistemi, kaçak akım toplama sistemi, tünel yangın söndürme sistemi yapılması eklendi Poligon'daki metro şaftı ihaleden sonra 8 aylık bir çalışma ile kapatılacak. İnönü Caddesi'nde trafik normale dönecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay Metrosu bitmesine karşın hala kapatılmayan Poligon'daki şaft için ihaleye çıktı. Trafiğin bir hayli yoğun olduğu bölgeyi rahatlatmak için 26 Eylül 2014 tarihinde yapılacak ihale sonrasında inşaatın 8 ayda bitirilmesi, yolun çift şerit olarak açılması planlanıyor. Öte yandan aynı ihale kapsamında tünellere detaylı yangın sistemi de yapılacak. 


İHALE 26 EYLÜL'DE 

Üçyol Fahrettin Altay Metrosu'nun tünel inşaatı devam ederken Poligonca, tünele iş makinesi indirmek için açılan ve uzun süre yolun trafiğe kapalı kalmasına neden olan silindir şeklinde metro tüneline inen şaft, yüzde 40'lık keşif artışının dolması nedeniyle kapatılamadı. Poligon'da yaşanan sıkıntıya çare arayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yeni ihaleye çıkma kararı aldı. 26 Eylül tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nda yapılacak ihale sonrasında firmaya yer teslimi yapılacak. Kademe kademe kapanacak şaft inşaatının 240 gün içinde bitirilmesi bekleniyor. 


HaberTürk Egeli


Geri Dön