19 / 05 / 2024

Polonya hükümeti Türkiye'yi yatırıma çağırıyor!

Polonya hükümeti Türkiye'yi yatırıma çağırıyor!

Polonya Enformasyon ve Yabancı Yatırım Ajansı Başkanı Majman, ülkesindeki Türk yatınmlannm altyapı ile sınırlı kalmasını istemediklerini inşaat, elektronik, plastik işleme ve madencilik gibi sektörler için nakit para yardımı sağlayacaklarını belirtti...



Polonya Enformasyon ve Yabancı Yatırım Ajansı (PAIiIZ) Başkanı Slavvomir Majman, ülkesindeki Türk yatırımlarının altyapı ile sınırlı kalmasını istemediklerini belirterek, "İnşaat, elektronik, plastik işleme ve madencilik gibi sektörler için nakit para yardımı sağlayacağız" dedi. Majman, 2013 itibanyla Türkiye'de Polonya'nın tanıtılmasına ilişkin projeler hazırladıklanm, bu kapsamda 23-24 Eylül'de İstanbul'da Türk yatırımcılarla biraraya geleceklerini söyledi. BM'ye göre Polonya'nın yatırım alanında Avrupa ikincisi olduğunu kaydeden Majman, ülkenin geçen sene yüzde 5'lik büyüme ile İspanya'dan sonra ekonomisi en fazla büyüyen ikinci Avrupa ülkesi olduğunu ifade etti. Majman, 20142020 AB bütçesinin büyük kısmının altyapı ve enerji sektörüne ayrıldığım hatırlattı.

YETERLİ TECRÜBE VAR

Türkiye'nin bu konuda yeterli tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Majman, "AB'den sadece altyapı için 30-40 milyar avro destek almayı bekliyoruz. Gülermak, inşaat alanında çok iyi bir ömek, ancak Türk yatınmlannm altyapı ile sınırlı kalmasını istemiyoruz" dedi.
Polonya Enformasyon ve Yabancı Yatarım Ajansı Başkanı Majman, eneıji projelerinde Türkiye'yi görmek istediklerini belirtti.


Yeni Şafak

Geri Dön