05 / 05 / 2024

Polypet Bütümlü Ticaret Şirketi icradan 2.4 milyon TL'ye satılıyor!

Polypet Bütümlü Ticaret Şirketi icradan 2.4 milyon TL'ye satılıyor!

Gebze 3. İcra Müdürlüğü; Ertuğrul Yüzen'e ait Polypet Bütümlü Organize Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ni 2 milyon 451 bin 822 TL'ye satıyor. 2 yapıdan oluşan şirketin çevresinde fabrikalar yer alıyor. İhalesi 10 Haziran 2011'de yapılacak...



 

Verilen ilan şu şekilde;

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: Satışa esas taşınmaz Gebze ilçesi Pelitli Köyü Karaçayır Mevkii Sanayi sok 6 pafta, 7260,00 m2, yüzölçümlü 77 nolu parselin tamamı Borçlu Ertuğrul Yüzen'e aittir. (Polypet Bütümlü Org. San ve Tic. A.Ş)

ÖZELLİKLERİ: Satışa esas taşınmaz Gebze ilçesi Pelitli Köyü Karaçayır Mevkii San Sokak Cepheli ve bu parsele tecavüzlu 2 adet yapı bulunmaktadır.Taşımazın çevresinde sanayi türü fabrika binaları mevcuttur. Parsele ulaşım imkanları iyidir. Düz parsel olup üzerine ekonomik olarak inşaat yapma olanağı çok iyidir, imar parseli olması ve tüm belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Parsel Sanayi alanında kalmaktadır. Krokide A binası olup yapının bodrum katı betonarme olarak yapılmış olduğu, 1 .normal kat ise çelik konstrüksiyon kafes olarak yapılı durumdadır. Dış cephe ve çatı kaplaması yapılmamış durumdadır. Bu yapının kıymet taktiri yapılan parsel 1792,00 m2.kısmı tecavüzlüdür.Toplam inşaat alanı 3584,00 m2 dir. Krokide B binası ise Tek katlı çelik konstrüksiyon yapının kıymet taktiri yapılı parselde 523 m2.kısmı tecavüzlüdür.

İMAR DURUMU: Gebze Belediye Başkanlığının 11.01.2011 tarih 55 sayılı imar durumu sayılı yazısında Kocaeli Belediye Meclisinin 18.07.2008 tarih 405 nolu kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli. Nazim imar Planında kısm yol ve sanayi alanında kaldığı belirtilmiştir.

MUHAMMEN KIYMETİ: Arsa ve Binaların toplam değeri 2.451.822,60 TL olup KDV % 18 dir. KDV alıcıya aittir.

Satış şartları:

1- Satış satış. 10.06.2011 günü saat 16.00-16.10 a kadar Gebze Adliyesi 7. kat Yemekhane de; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60inı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 20.06.2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçha alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadarki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 mı bulması,ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevrilme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere si' verilebilir. Tellaliye satış bedelinden, damga vergisi, tapu harç ve masraflariTtlıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları ta| sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükr hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK.nun 127 maddesi gereğince satış ilanının tebliği: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların imkansızlığı halinde iş bu satış ilanının kaim olmak üzere tebliğ olunur.

7- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecaatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/63 Tal. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İİKm.126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Dosya No: 2011/63 TAL.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön