03 / 05 / 2024

Porland'dan yeni Tiles Koleksiyonu!

Porland'dan yeni Tiles Koleksiyonu!

Porland’ın 2017 tasarımları arasında yer alan Tiles Koleksiyon'da Osmanlı - Türk kültürünü yansıtan ürünler yer alıyor. Koleksiyon üç farklı desende hazırlandı.



Türkiye'de 20. yüzyıl başlarından itibaren kullanılan desenli yer karolarından ilhamla hazırlanan Tiles Koleksiyon, Porland’ın 2017 tasarımları arasında yer alıyor.


Osmanlı - Türk kültürünü yansıtan mimari yapılarda özellikle eski konaklarda kullanılan karo desenler günümüz yorumu ile porselende hayat bulurken nostalji teması sofraları süslüyor.


Üç farklı desende hazırlanan koleksiyon çini renklerle el yapımı çiçekli ve pastoral çizgileri kombinleyerek geleneksel bir tasarım havasına bürünüyor. Modern çizgilerle geleneksele atıf yapan Tiles, çini mavisi, kırmızı ve yumuşak renk geçişlerinin sağlandığı karma renkleri ile alternatif sunumlar vadediyor.


Porland’ın, el yapımı ve seri üretimi birleştirerek modern formlarda ürettiği Tiles Koleksiyon’da; farklı ölçülerde düz ve kayık tabaklar, çukur tabaklar, kupa, lokumluk ile çay ve kahve fincanlarının yanı sıra traverten bardak altlıkları gibi özel parçalar da yer alıyor.


Eskitilmiş efektler ile geçmişin günümüze uyumunu yansıtan Tiles Koleksiyon’a ait parçalar bulaşık makinesinde yıkanabilir, fırın ve mikrodalga fırın kullanımına uygundur.



www.porland.com.tr


Geri Dön