01 / 05 / 2024

Portekiz'den neden ev almalı?

Portekiz'den neden ev almalı?

Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Lizbon, Türk yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Peki Portekiz'den neden ev almalı?




Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Lizbon, yatırım ve yaşam için de Türklerin dikkatini çekiyor. Biz de Emlakkulisi.com olarak Portekiz'de yatırım fırsatlarını Portekiz'de Ev'in Yönetim Kurulu Başkanı Pascal Goncalves ile konuştuk. İşte o röportaj...

 

Portekiz den neden ev almalı?

 

1-Bize biraz Portekiz'de Ev'den bahseder misiniz?
Portekiz'de Ev Libertas çatısı altında hizmet veriyor. Libertas da Portekiz'in en büyük geliştiricilerinden biri hem proje sayısı hem de satış adedi anlamında. Biz Portekiz'de ev üretiyoruz ama satışımızın yarısı Portekiz dışı yatırımcılara gerçekleşiyor.

2-Portekiz'de hangi şehirlerde daha çok aktifsiniz?
-En çok Lizbon'da aktifiz. Algarve bölgesi başta olmak üzere farklı bölgelerde de hizmet veriyoruz.

3-Portekiz'de neden yatırım yapmalı?
Portekiz, İstanbul'a çok benziyor. Hem coğrafi anlamda hem de insanlar ve kültür açısından. Sakin ve huzurlu bir yer, suç oranı çok düşük. Avrupa'nın en güvenli 3. ülkesi. Portekiz'de asla ırkçılık yok. Tabi ki en cazip şey ise Golden Visa. 


4-Golden Visa nedir? Bilgi verebilir misiniz?
-Golden Visa bir vize değil aslında. Golden Visa Portekiz'de çalışma ve oturma imkanı sağlıyor. Golden Visa için 500 bin Euro değerinde gayrimenkul almanız ve yılda sadece 7 gününüzü Portekiz'de geçirmeniz yetiyor. Mesela İspanya'da yatırım bedeli aynı ama siz bunun için 10. yılın sonunda başvurabiliyorsunuz ve yılın yarısını İspanya'da geçirmeniz gerekiyor. Portekiz'de ise 6 yıl, siz 6. yılın sonunda vatandaşlık için başvurabiliyorsunuz. Vatandaşlığa başvururken tek kriter B1 seviyesinde Portekizce bilmeniz gerekiyor.

 

Portekiz den neden ev almalı?

 

5-Fiyatlar nasıl?
-Lizbon'da fiyatlar Paris'ten Londra'dan ve Berlin'den çok düşük. Bu da tabi ki alıcılar için bir fırsat.

6-Kira getirileri nasıl?
-Portekiz'de kira getirileri aldığınız gayrimenkulün yüzde 4'ü ve 5'i kadar oluyor. 25 yıllık bir dönüş süresi denebilir.

7-Portekiz'den ev almanın getirileri nelerdir?
-Portekiz'in kira pazarı iyi ve yatırımınız sürekli değer kazanıyor. İkincil konut olarak en çok tercih edilen yerlerden biri. Fiyatlar her geçen gün artıyor. Geçen sene mesela fiyatlar yüzde 10 arttı. Portekiz'de aldığınız bir gayrimenkul her geçen gün değer kazanıyor, ayrıca yaptığınız yatırım ailenizi de kapsıyor. Özellikle Türkler açısından bakıldığında yatırımlar Euro bazında yapılıyor ve Euro, TL'ye göre daha stabil. 

8-Konut fiyatları nasıl?
Portekiz'de yeni binalarda konut fiyatları metrekare bazında 4 bin 400 Euro ile 12 bin Euro arasında değişiyor. 

9-Sattığınız konutların kiraya verilmesinde yardımcı oluyor musunuz?
Bizim şirketimizin gayrimenkul geliştirme şirketinin yanı sıra turizm yönetimi şirketi de mevcut. Bu nedenle kısa dönem kiralama hizmetlerimizde biz dairelerimizi bardağına kadar hazır şekilde teslim ediyoruz. Çünkü sadece yaşamak için değil yurtdışından çok fazla alan kişi var. Biz bu şekilde belli bir kira gelirini garanti ediyoruz. Alıcımız ne elektrik su bağlatmakla ne de dekorasyonla ilgili en ufak bir şeyle uğraşmıyor. Bu projelerimizde yüzde 4 kira garantisi var. Bu da özellikle Türkler tarafından en çok tercih edilen şeylerden biri. Aynı zamanda satmak istediklerinde de biz yardımcı oluyoruz.

10-Vergiler nasıl?
-Alımda 6.5-7, satarken herhangi bir vergi ödenmiyor.

 

Portekiz den neden ev almalı?

 

11-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
-Son iki yılda 4 kez geldim İstanbul'a, kendimi evimde gibi hissediyorum. Aynı şekilde Türkiye'den de müşterilerimiz geldiğinde kendilerini çok rahat hissediyorlar. Bizim şehrimizde 7 tepeli, iki tane köprü var. Bir boğaz değil ama bir nehir var. Biz Türklerin Avrupa'yla bağlantısında bir köprü olabiliriz. Ayrıca iş yapmak isteyenlere de ciddi yardımlarımız dokunacaktır. Bizim amacımız Portekiz'de ev alarak burada kısa vadeli olarak kalmak değil. Biz Türkiye'ye uzun vadeli olarak bakıyoruz. 


Telefon: 0 212 3910505
Web: http://www.portekizdeev.com

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön